De goedkoopste renovatielening vind je hier! Wij deden de test!

Renovatie is zeer in trek. Dat is ook logisch, want maar 30% van de Belgische woningen zijn ná de jaren tachtig gebouwd. Van grote tot kleine verbouwingen, het kan over van alles gaan: een nieuwe badkamer of keuken plaatsen, tuin opnieuw aanleggen, zolder ombouwen, veranda of hobbykamer bouwen en nog veel meer. Vorig jaar werden er meer bouwvergunningen uitgegeven voor renovaties dan voor nieuwbouw. De markt heeft daar goed op ingespeeld door renovatieleningen te ontwikkelen. Het voordeel van een renovatielening – in tegenstelling tot een hypothecaire lening – is dat er geen notaris- en dossierkosten bijkomen. Daardoor verloopt het hele proces veel sneller. Let op: zorg dat je woning ten minste 5 jaar oud is voordat je met renoveren start; anders betaal je 21% i.p.v 6% BTW.

Alle renovatieleningen verzameld!

Na de economische crisis is het aantal kredietverschaffers pijlsnel gestegen. De Belg heeft weer vertrouwen in de toekomst en wil zijn woonst piekfijn op orde hebben. Dit verhoogt het woongenot en doet de meerwaarde van de woning stijgen. Door het grote aantal aanbieders is er een woeste concurrentiestrijd gaande, en dat is fijn voor jouw portemonnee! Omdat de rentevoet nog nooit zo laag stond, is dit een prima moment om een lening af te sluiten (tegen een vaste rentevoet). Wij hebben vast de goedkoopste renovatieleningen op een rij gezet voor jou. Ga vooral zelf zoeken, maar wij hebben ook niet stilgezeten: de getabelleerde aanbieders kwamen als goedkoopste uit onze bus. En het is zeer eenvoudig om na te gaan wie de scherpste prijzen hanteert.
Om te zien welke kredietverschaffer de goedkoopste renovatielening aanbiedt, kijk je eerst naar het jaarlijks kostenpercentage (JKP). Uiteraard moet je ook rente en leenkosten betalen voor een lening. Hoe lager het JKP hoe beter, want dit percentage komt jaarlijks nog bovenop je afbetaling van het leenbedrag. Het betekent ook dat een kortere looptijd minder kosten betekent. Maar duw je kop niet in een strop: een wat langere looptijd geeft je wel weer wat meer financiële ruimte. Het is afhankelijk van wat jij per maand kan aflossen zonder in de problemen te geraken met je dagelijkse levensbehoeften.

Als je op onze tabel kijkt, zie je diverse aanbieders staan. In de kolom ernaast staat het JKP aangegeven. Door op de naam te klikken kom je op de website van de aanbieder en vind je een simulator tool. Geef eenvoudig het leenbedrag en de looptijd in, en binnen een paar minuten (of seconden) weet jij wat je maandelijks moet aflossen, inclusief de kosten. Zo doe je dat met een aantal aanbieders, waardoor je een goed beeld krijgt van de diverse maandelijkse afbetalingen. Controleer wel of het niet om een voordelige instapactie gaat die maar tot een bepaalde datum geldig is. Alles staat in elk geval duidelijk zichtbaar op de website, want dat moet van de Belgische overheid.

Alle renovatieleningen verzameld!

Je ziet, het is supersimpel om de goedkoopste renovatielening te ontdekken. Gewoon een kwestie van berekenen hoeveel je kan afbetalen, een simulatie uitvoeren en online een aanvraag doen. Zo breng je het renovatieballetje aan het rollen… helemaal tot aan jou woonst.

Let op: geld lenen kost ook geld.