Vergelijken loont: de kosten van een renovatielening op een rij!

Er zijn veel mensen die heel goed kunnen (ver)bouwen. Hiermee bedoelen we niet dat je van zolder tot kelder alles zelf gaat verbouwen (daar heb je echt een ondernemer voor nodig), maar veel mensen vinden het heerlijk om modellen te bouwen, hele treintrajecten in elkaar te zetten, aan hun auto te sleutelen, of met elektronica of kraaltjes bezig te zijn. Dat werken met je handen gaat heel ver terug in de geschiedenis; naar tijden dat je alles zelf moest maken. Bepaalde dingen kunnen veel mensen ook zelf, zoals muren verven of gaten dichten, maar het probleem van tegenwoordig is tijd en geld. Gelukkig zijn daar gepaste oplossingen voor: mensen die beroepsmatig renoveren en renovatieleningen.

Alle renovatieleningen verzameld!

Kinderkamer verbouwen tot een punkkamer (want ze blijven niet eeuwig 5 jaar oud)? Of vind je dat je een moderne badkamer verdiend hebt? Wellicht enkel je woning opfrissen met een nieuwe verflaag op de muren? Voor deze klussen, en honderden meer, kun je een verbouwingslening aanvragen. Dit type krediet heeft een lager rentepercentage (JKP) dan de meeste andere leningen. Omdat het JKP nu verplicht helder en transparant op de website moet staan, kan je heel eenvoudig je renovatielening vergelijken door bij diverse aanbieders een leningsimulatie te doen. Maar voordat het zover is, dien je eerst te weten wat je wil en hoeveel het (ongeveer) gaat kosten.

Om een dergelijke lening af te sluiten dien je een inkomen te hebben. Er moet immers maandelijks een bedrag worden afbetaald. Hoeveel je maandelijkse afbetaling is, is weer afhankelijk van het bedrag en van de looptijd (de periode die je nodig hebt om het volledige bedrag af te lossen). Daarom is het belangrijk dat uitrekent wat je maandelijkse uitgaven en lasten zijn. Werkelijk alles meerekenen: van je maandelijkse verzekeringen, water & energie en benzine tot je abonnement voor de sportclub, pintje en ga zo maar door. Dit bedrag trek je af van je maandelijkse netto-inkomen, en wat je overhoudt kan je maandelijkse aflossing zijn.

Door op de naam van een aanbieder (in onze tabel) te klikken kom je op zijn website terecht. Daar vind je een simulator tool waarmee jij gratis simulaties van je lening kan uitvoeren. Voer je benodigde leenbedrag en de looptijd in, en kijk of je maandelijkse aflossingen overeenkomen met wat je maandelijks kan afbetalen. Is het aflosbedrag te hoog, verleng dan de looptijd, of omgekeerd. Door dit bij diverse aanbieders te doen, kan je je renovatielening vergelijken en zien wie de beste voorwaarden biedt. Op deze manier krijg je een goed beeld van banken en kredietaanbieders, want bijna iedere aanbieder heeft deze tool voor jou beschikbaar.

Alle renovatieleningen verzameld!

Je zal zien dat de voordeligste leningen meestal gelinkt zijn aan de laagste JKP’s. Die kosten zijn al verwerkt in de maandelijkse aflossing, dus zo duidelijk wat je gaat afbetalen. Dus niet vergeten: je renovatielening vergelijken loont, omdat je zo de goedkoopste lening vindt. Je kan nu al starten door naar de pagina met de goedkoopste aanbieders te surfen. Heel eenvoudig.

Let op: geld lenen kost ook geld.