Lenen voor renovatie is kinderspel, zeker met deze tips!

lening

Er staan veel panden te koop tegenwoordig. Dat wil zeggen dat de Belg opnieuw graag geld investeert in een baksteen en een lening durft aan te gaan. Banken zijn ook iets losser geworden in het geven van lening dus het is nu echt wel een zeer goede moment om een woning aan te kopen. Maar soms is het niet voldoende om alleen te kopen. Het pand kan soms in verouderde staat zijn en dan moet je gaan renoveren. Geen nood, een renovatielening voorziet je van de nodige gelden om alles in orde te maken.

Renovatielening aanvragen? Klik hier!

Een eerste belangrijke tips is dat je op zoek moet gaan naar de goedkoopste renovatielening. Bespaar wat geld door op zoek te gaan naar het laagste JKP. Het Jaarlijks Kosten Percentage geeft weer hoeveel kosten er bij de lening komen. Deze betaal je als één bedrag terug aan de bank. Maar stel dat je 50.000 euro leent op 7 jaar. En als JKP heb je 2,99%, dan betaal je jaarlijks 1495 euro kosten op de lening. Hoe lager het JKP, hoe minder de lening je zal kosten op het einde van de rit. Iets zeer belangrijk dus.

 

Je zal misschien denken dat 50.000 euro heel veel geld is om te renoveren. Maar als je met een woning zit waar echt alles moet uitgebroken worden om helemaal opnieuw in te richten, dan heb je waarschijnlijk nog meer geld nodig. Als je van kelder tot zolder alle muren en vloeren moet vernieuwen, isolatie moet doen, verwarming en water aansluiten, dan kan dit hoog oplopen qua kosten. Je kan dan nog een deel zelf doen, want daar ben je vrij in met een renovatielening. Maar dan nog moet je al het materiaal aankopen en dat kost ook geld. Al de materialen moeten bewezen worden aan de bank aan de hand van facturen. Zo weten zij dat jij iets hebt aangekocht voor een specifieke woning en dat je het ook voor die woning zal gebruiken. Dit uiteraard om misbruik te voorkomen.

 

Ben je zelf een handige Harry, dan kan je je wel heel wat kosten besparen door zelf veel werk te doen. Maar dan gaat er ook weer heel wat tijd in kruipen. Kan je na een voltijdse job en gezinsleven nog de discipline opbrengen om dagelijks of wekelijks aan je woning te gaan werken. Plan alles tot in de puntjes en neem zelfs een architect onder de arm. Zij kunnen je bijstaan met vele tips waar je zelf nog niet aan gedacht hebt. Dit zal je niet enkel tijd besparen, maar ook kosten, want met hun advies kan je sommige zaken sneller of efficiënter uitvoeren.

 

Heb je twee linker handen, dan zal je op zoek moeten gaan naar goede bedrijven die alle werken voor je kunnen uitvoeren. Hier zal de factuur wel hoger liggen, maar je mag er van uitgaan dat de werken ook sneller gedaan zullen zijn. Vraag zeker 3 tot 4 offertes per onderdeel werk, zo kan je vergelijken en de juiste vragen stellen. Wie weet kan je nog wat afdingen op de prijs. Zo hou je nog wat extra over voor een andere job en heb je je weer wat voordeel gedaan. Durf zeker onderhandelen met bouwbedrijven, prijzen liggen niet altijd vast en zijn tot op zekere hoogte te onderhandelen. Wat in jouw zak blijft is alleen maar voordeel voor jou. Vraag ook naar referenties, zodat je kan nagaan of ze goed werk leveren en afspraken nakomen. Niets zo vervelend om met een bedrijf in zee te gaan die de werken niet goed uitvoeren en hun woord niet nakomen. Dit is een belangrijke stap als je naar offertes gaat vragen.

 

Zorg ook dat je weet wat je wil gaan doen. Als je halverwege de werken een ander idee krijgt, dan kan je dit extra geld kosten. Als je een werk moet herdoen dan gooi je eigenlijk geld en tijd weg, om dan helemaal opnieuw te moeten beginnen. Een plan opstellen en je daaraan houden is zeker belangrijk bij het renoveren van een pand. Informeer je dus zeer goed, doe voldoende ideeën op en hou je aan je plan. Je zal nog zo blij zijn dat alles volgens schema kan verlopen en je de woning snel kan bewonen.

Klik hier door naar alle info over renovatieleningen!

Een renovatielening is eigenlijk de ideale manier om jouw huis volledig conform te maken. Je wil toch in een mooi en net huis zitten voorzien van alle comfort, dan doe je best de investering met een renovatielening, deze betaal je maandelijks terug en loopt voor een periode die je zelf nog kan bepalen. We moeten het denk ik niet verder meer aanprijzen.

Let op: geld lenen kost ook geld.