Begin hier de renovatie van je leven: doe nu gratis een simulatie!

lening

Een renovatie doe je om een huis of appartement naar je eigen zin in te richten. Een oud pand heeft vaak nog heel wat werk voor de boeg en dat brengt hoge kosten met zich mee. Hebben jij en je partner niet voldoende spaargeld, dan is een renovatielening wel een goed idee. Je kan trouwens makkelijk berekenen hoeveel de lening je zal kosten door een gratis simulatie uit te voeren.

Ontdek alles over renovatieleningen: klik hier!

Het is zo makkelijk geworden om een lening te simuleren. Elke bank heeft een simulatie tool op de website voorzien waar jij gratis en vrijblijvend gebruik van kan maken. Je ziet alles in één oogopslag en het resultaat is op enkele seconden te zien. Geen gesprekken meer aangaan met bankbediendes, of alle banken bezoeken om een vergelijk op te zetten. Je kan het zelf vanaf je comfortabele zetel en je laptop. Het enige wat je moet weten is hoeveel je wil lenen en op hoeveel maanden je wenst terug te betalen. Als resultaat zie jij een bedrag verschijnen, wat je maandelijks moet terug betalen.

 

Een lening moet je uiteraard zien terug te betalen. Maandelijks moet je het vaste bedrag op je rekening hebben zodat een bank het er via domiciliëring af kan halen. Voor jou geen omkijken om alles in orde te maken en zo heeft een bank ook zekerheid. Maar dat is niet de enige zekerheid die ze willen. Een bank wil aan elke klant zo weinig mogelijk risico, hoe minder risico, hoe meer kans ze hebben om hun geld terug te zien. Daarom zullen ze je vragen, bij een aanvraag, om al je inkomsten en uitgaven mee te delen. Zo kunnen zij een berekening maken en zien hoe groot of klein het risico is in jouw geval. Heb je een vaste job en een stabiel loon, dan hoef je je al minder zorgen te maken. Werk je al vele jaren bij eenzelfde werkgever, ook dat kan meespelen in de beslissing van een bank. Aan de uitgavenkant zullen ze andere leningen en alimentatie kosten willen zien. Heb je die niet, zoveel te beter, dan is de kans zeer groot geworden om een lening te krijgen. Heb je die kosten wel, dan zal een bank bekijken hoeveel ruimte er nog is.

 

Een bank staat je toe om ongeveer 1/3e van je loon te spenderen aan leningen. Ga je samen met je partner een renovatielening aanvragen, dan vergroten de inkomsten uiteraard, als beide partners aan het werk zijn. Als je een aanvraag indient, dan kan een antwoord snel verkregen worden, een bank heeft alle tools ter beschikking om jouw aanvraag te bekijken en goed te keuren als alles ok is. Dus tussen de dag van aanvraag en antwoord kan het zeer snel gaan. Ben je toch in een bankkantoor aanwezig om de lening te bespreken, dan kunnen ze je in sommige gevallen ter plekke antwoorden of de renovatielening mogelijk is of niet.

 

Een simulatie via een website is al een eerste stap voor jou om de mogelijkheden te bekijken. Een woning renoveren gaat vaak over hoge bedragen, ook al kan je dat lenen, je moet het nog steeds terug betalen. Neem dat bedrag dus zeker op in je budget zodat je geen al te hoge afbetaling hebt. Bekijk ook eens hoeveel je precies wil lenen. Renoveren kan over veel zaken gaan, moet je het ganse huis vernieuwen, of gaat het over één kamer die je nog moet doen. Dat is een wereld van verschil, en ook voor een lening. Plan alles goed en informeer je over de kostprijs van alles. Zeer belangrijk om te weten als je wil gaan lenen. Dat je niet te weinig leent, maar ook niet teveel. Beter teveel dan te weinig zul je denken, maar een overschot aan budget geeft weer het nadeel dat je het aan iets moet opmaken. Ga je dan voor duurdere materialen of vernieuw je zaken die eigenlijk nog kunnen wachten.

Begin te renoveren met een renovatielening klik hier!

Met zo een simulatie kan je dus de bank zoeken die renovatieleningen geeft met de laagste kosten. Want zo kan je je wat geld uitsparen en betaal je maandelijks minder terug. Bekijk het kosten percentage bij een  simulatie en hoeveel je maandelijks moet terug betalen. Zo kan je alle websites bezoeken en de simulatie uitvoeren. In enkele minuten heb je al een beeld waar de goedkope renovatieleningen zitten en kan je verder gaan plannen.

Let op: geld lenen kost ook geld.