Dit zijn de beste renovatieleningen van het moment!

Wil je je woning nog knusser te maken of ben je van plan je huis te vergroten? Je zou het liefst gisteren al begonnen zijn, want je kunt nu geld lenen zonder dat je jezelf teveel moet ontzeggen. Dit heeft te maken met de rentevoet, want die staat ongekend laag, vooral voor ‘groene werken’. Maar laten we eerst eens de mogelijkheden bekijken op het gebied van leningen. Je moet immers niet met de eerste de beste in zee gaan. Wees slim en je laat niet in de luren leggen door mooie verkooppraatjes. Er kunnen immers veel verschillen zijn tussen de maandelijkse aflossingsen van een renovatielening. Wij hebben alvast onderzoek gedaan en een aantal goedkope aanbieders gevonden.

Alle renovatieleningen verzameld!

Het goedkoopste verbouwingskrediet is de zogenaamde groene lening (de laagste was aan 1,95%). Dit is een krediet dat wordt afgesloten op milieuvriendelijke basis. Denk daarbij aan het vervangen van je oude verwarmingsketel, zonnepanelen aanbrengen voor het opwekken van elektriciteit, vloerverwarming aanleggen, dak- en muurisolatie aanbrengen, een groen dak en ga zo maar door. Het gaat dus om isolerende en energiebesparende maatregelen. Niet de gehele renovatielening moet groen zijn: zolang een deel (minimaal 50%) van je renovatieplannen hierop gericht is, kan jij een groene lening afsluiten…tegen een nog lagere rentevoet. En vergeet niet dat er meer voordelen aan vastkleven: je kan profiteren van een lagere energiefactuur en de waarde van je woning stijgt.

Er zijn vele banken en andere financiële instellingen die groene leningen aanbieden. Die kunnen milieuvriendelijke (en andere) leningen aanbieden onder verschillende termen, zoals het ecokrediet, de ecowoonlening, groene lening, het energiekrediet, de verwarming lening, enz. Omdat de concurrentie groot is, doen deze kredietverschaffers er alles aan om jou een zo goedkoop mogelijk leentarief aan te bieden. Je maandelijkse aflossing bestaat dus uit een stukje leenbedrag en een stukje JKP (jaarlijks kostenpercentage). Vooral het JKP is van belang bij het vergelijken van leningen. Hoe lager die staat, hoe goedkoper je aflossing immers is.

Of het nu om een niet-groene verbouwing gaat of juist wel, het is zaak om de leningen te vergelijken. In onze tabel van kredietverschaffers kun je alvast een aantal goedkope aanbieders vinden. Door op de namen van de aanbieders de klikken kun je gratis offertes aanvragen op hun website. Vergelijken doe je door op iedere site een gratis simulatie van je renovatielening uit te voeren. Je moet enkel het bedrag en de looptijd invullen om heel snel te weten wat je maandelijks moet aflossen. Alle kosten zijn al verwerkt in de maandelijkse afbetaling, dus je komt niet voor onaangename verrassingen te staan.

Alle renovatieleningen verzameld!

Informeer ook bij de Vlaamse overheid of jij wellicht in aanmerking komt voor een rentevoet van 0%; die is weggelegd voor de wat kwetsbaardere groepen. Daarnaast kan jouw provincie voordelige kredieten aanbieden als het om een energielening gaat. Doe dus je huiswerk en ga voor het krediet dat het beste past bij jouw budget. Je zal zien dat iedereen wel recht heeft op bepaalde subsidies, afhankelijk van hoe je je lening gaat gebruiken. Ga dus gauw aan de slag met simuleren en vind uit bij wie je de goedkoopste lening kan afsluiten.

Let op: geld lenen kost ook geld.