Lage tarieven voor renovatieleningen: hier kan je ze vinden!

lening

Als we over lage tarieven spreken dan lijkt het wel alsof je moet betalen om een renovatielening te kunnen krijgen. De aanvraag is gratis, het verkrijgen van een lening is ook gratis. De informatie in een bank gaan vragen of online via de website is ook geheel gratis. Maar waar zitten de kosten dan? Die zitten vermeld in het JKP. Die afkorting staat voor Jaarlijks Kosten Percentage. Dat is het percentage die de kosten bepalen.

Een renovatielening met laag JKP? Klik hier!

Een renovatielening is niet gratis. Het lijkt zo wel, want je moet nergens geld betalen om de lening aan te vragen, maar de kosten worden je aangerekend in de maandelijkse betaling. Zo voel je het niet dat je eigenlijk kosten moet betalen op de lening en heb je een vast bedrag dat maandelijks van je rekening gaat. Het is zo dat banken inkomsten en winst maken. Maar een renovatielening is zoveel meer dan een maandelijks af te betalen bedrag. Je kan er heel wat moois mee maken en van een oud huis een nieuwe thuis maken.

 

Oude huizen hebben misschien wel een goede structuren. De materialen en technieken zijn niet meer van deze tijd en hebben een grondige vernieuwing nodig. Je hoort nu zo vaak in de media dat er premies betaald worden voor energiezuinige woningen en daar wil ook iedereen in investeren. Het is niet voldoende meer om een mooie thuis te hebben, een huis vol nieuwe snufjes en goede isolatie geeft een beter gevoel en meer gemak. Hoe beter de isolatie hoe lager je verwarmingskosten bijvoorbeeld. Dus waar je de uitgave aan de ene kant doet, haal je het er terug uit op een ander vlak.

 

Met een renovatielening kan je je nieuwe huis dus helemaal onder handen nemen. Wie zelf een beetje inzicht heeft in de werken die moeten gebeuren, kan al een inschatting maken wat er moet gedaan worden en hoeveel de kosten ongeveer zullen zijn. Maak een planning en bereken alles goed wat het totaal project zal kosten. Het is moeilijk om dit exact te voorspellen want het kan steeds gebeuren dat er eens onvoorziene werken moeten gebeuren. Maar je kan wel berekenen hoeveel isolatie materiaal je nodig hebt, of hoeveel materiaal om de muren opnieuw te bezetten. Offertes aanvragen en vergelijken zullen je ook al een goed beeld geven wat de kosten zullen zijn. Hou het niet bij één offerte, maar vraag er een paar, zo kan je een vergelijk opmaken en de juiste keuze maken. De ene zal je meer geven voor minder geld, terwijl de andere duurder is in werkuren.

 

We spraken al over JKP. Veel geheimen zijn hier niet aan, hoe lager dat percentage is, hoe minder de lening je zal kosten. Op een groot bedrag kan je dit dus ook heel wat geld besparen. En aangezien het leven in onze maatschappij toch wel wat geld kost kan je maar best de goedkoopste renovatielening aanvragen. Je hoeft niet naar de bank om het JKP te bekijken van een renovatielening. Je kan dit ook via het internet opzoeken. Elke bank heeft een website waar je zelfs een simulatie kan uitvoeren. Daar geef je in hoeveel je wil lenen en op welke termijn. Je krijgt een getal te zien, dat is ook de maandelijkse afbetaling. Meer heeft het eigenlijk niet om zijn lijf. Het is allemaal zo makkelijk op te zoeken via het internet tegenwoordig.

 

Je kan de renovatielening zelfs via het internet aanvragen. Even al je gegevens invoeren en klaar is kees. Ook wel erbij vermelden dat een bank je inkomsten en uitgaven wil weten. Je inkomsten uit loondienst en uitgaven zoals andere leningen zijn hier van tel. Op basis daarvan kan een bank uitmaken hoeveel er nog over is om aan een nieuwe renovatielening uit te geven. Je kan ongeveer 1/3e van je inkomsten spenderen aan leningen. Een bank zal wel aangeven wat er nog mogelijk is en wat niet. Maar je kan deze berekening al eens voor je eigen budget maken.

Alle renovatieleningen voor je uitgezocht: klik hier!

Als alles goed loopt kan je dus zonder problemen een renovatie lening aanvragen en zeer snel beginnen met de werken aan je huis. Dat zijn spannende momenten en ook een tijd dat je beslissingen moet maken. Welke materialen ga je gebruiken, welke afwerking neem je en wat zijn je prioriteiten in alles. Je zal zien dat het wel leuk is, maar ook zeer vermoeiend en je toch een beetje op de proef stellen. Een renovatielening is de start van jouw nieuwe thuis.

Let op: geld lenen kost ook geld.