Voordelig renoveren, met een prima lening!

lening

Een lening aangaan om te renoveren, het komt de laatste jaren meer en meer voor. Banken spelen in op de noden van de mensen en stellen geld ter beschikking voor elk doel. Een woning vernieuwen is een dure affaire, dus als je niet voldoende eigen middelen hebt, dan is een renovatielening de oplossing. Daarmee kan je alle werken uitvoeren en controle houden over je budget, want alle betalingen gaan maandelijks.

Renoveer je meteen huis met een renovatielening!

Ook al kan je veel zelf doen, renoveren kost geld. Niet enkel het materiaal moet je betalen, af en toe moet je de hulp vragen van een professional en dan lopen de kosten op. Een uurloon van een werkman is niet weinig en jij moet maar zien dat je alle facturen kan betalen. Na de aankoop van je huis kan de spaarboek er maar leeg bij staan, dan moet je een renovatielening aanvragen om verder te kunnen. Daarmee is alles mogelijk en kan je net aangekochte huis een mooi afgewerkt en moderne thuis maken.

 

Als je een huis volledig wil aanpakken dan zijn er heel wat vierkante meters die je moet in orde maken. Vloeren, muren, dak, verwarming, vensters zijn de eerste zaken die bij je opkomen om te vernieuwen. Maar de kleine zaken en onvoorziene kosten rekenen we er vaak nog niet bij. Dan is het nodig om voldoende kapitaal te staan hebben om ook die zaken te kunnen overbruggen. Het is niet makkelijk om aan alles te denken en er kunnen steeds verrassingen opduiken als je een woning aan het renoveren bent. Je koopt een huis met alle gebreken, maar die zijn niet altijd zichtbaar. Daar moet je je dus voor behoeden en met een renovatielening kan je alles aan.

 

Nu hoor je iedereen praten over de isolatie van hun woning. Dak en muren moeten nu zo goed mogelijk geïsoleerd zijn zodat je verwarmingskosten niet te hoog oplopen. Voor allerhande zaken kan je premies vragen. Zo krijg je een deel van je geld toch nog terug. Je moet het wel eerst uitgeven en aan de hand van facturen bewijzen dat je de werken laten doen hebt. Maar dat scheelt toch al iets als je een fractie van de kosten terug op je bankrekening ziet verschijnen. Renoveren is een werk van lange adem, zeker als er veel te doen is. Vooral bij woning van 50 tot 100 jaar oud is er vaak heel veel te veranderen. Die woningen zijn indertijd gezet zonder enig besef van isolatie of comfort. Nu willen we in elke ruimte een chauffage, ook al ben je daar niet de ganse dag aanwezig. De tijden veranderen en zo ook met het huiselijk comfort.

 

Stel op voorhand een lijstje op met zaken die je zeker wil aanpassen en zet er een budget naast. Ga langs bij bedrijven om offertes te bekomen en zo een totaal prijs voor alles te weten te komen. Zo kan je eventueel te dure veranderingen laten vallen of aanpassen dat ze goedkoper worden. Met de renovatielening kan je alles doen zoals jij wenst, maar je moet het wel met het bedrag van de lening kunnen klaren. Bijlenen is altijd een optie, maar dat moet mogelijk zijn volgens je inkomsten en mogelijk andere leningen die je al hebt lopen. Een bank zal je niet eindeloos veel geld lenen, je kan maar 1/3e van je inkomsten spenderen aan leningen.

 

Een bank zal bekijken wat je mogelijkheden zijn en dan is het aan jou om uit te maken hoeveel je wenst te lenen. Wil je bijvoorbeeld enkel chauffage laten vernieuwen, dan heb je niet heel veel nodig. Het is en blijft wel een flinke investering, maar als je je huis deels wil verbouwen en alles opnieuw laten doen, dan kost het je nog een pak meer. Zeker als je professionele bedrijven de werken laat uitvoeren, dan moet je meester blijven over de situatie en de kosten goed beheren. Denk niet dat het allemaal wel vanzelf zal lopen, je moet dit echt goed plannen en met de juiste mensen in zee gaan. Kan je ook een deel zelf doen, des te beter, maar dit kost je ook wel tijd. Dus het is wikken en wegen als je gaat renoveren.

 

Maar financieel zit je met een renovatielening wel goed. Je krijgt het bedrag ter beschikking van de bank en je kan het opmaken hoe je maar wil. Dan kan je samen met je partner de touwtjes in handen nemen en je huis volledig inrichten zoals je het voor ogen had. Je wil er immers voor de rest van je leven in wonen, dan mag het ook volledig naar je zin zijn en ook toekomst gericht. Misschien zijn er al kinderen of niet, maar afhankelijk daarvan kan je een extra slaapkamer maken in de zolder, of een leuke hobby ruimte. Het is maar wat je prioriteiten zijn en waar je eerst budget voor wil vrijmaken.

Een renovatielening voor je project? Klik hier voor het goedkoopste aanbod!

Je kan dus in het achterhoofd houden dat een renovatielening al jouw plannen kan waarmaken. Zonder al teveel moeite is zo een lening aangevraagd en kan je snel met de werken starten. Slaap op je twee oren, de renovatielening zorgt voor alles.

Let op: geld lenen kost ook geld.