Op zoek naar een lening voor je renovatie? Hier moet je zijn!

Jarenlang samenleven als gezin kan voor slijtage van je woonst zorgen. En dat is ook niet erg, want daar is het voor: om je een dak boven het hoofd te bieden. Maar je weet misschien zelf wel wat 2 tieners kunnen aanrichten in je keuken als ze s’nachts hongerig thuiskomen van het café. Dan worden er eieren en spek gebakken, genoeg om ook de sleep vrienden die meekwam te voeden. De ravage is de volgende dag niet te overzien, dus het is kuisen geblazen. Uiteindelijk worden kinderen volwassen en gaan op zichzelf wonen. En moeders is het zat om in een afgeleefde keuken verder te koken. Een renovatie is nodig, maar een nieuwe keuken kost veel geld. En dat is er niet.

Alle renovatieleningen verzameld!

Je zal over 5 jaar je hypotheek hebben afbetaald, maar zolang kan de keuken niet wachten. En omdat je toch bezig bent, wil je ook liefst je badkamer vervangen. Voor deze uitgaven kan je best een renovatie lening aangaan. Wist je dat de kosten voor een renovatie opnieuw kunnen opgenomen worden in je hypothecaire lening? Er wordt rekening gehouden met alle kosten van de renovatie en je maandelijkse afbetaling kan alles meevallen. Het grote voordeel is dat je huis fiscaal aftrekbaar blijft, omdat de looptijd meestal langer wordt. Je profiteert dus langer van de woonbonus. Is de lening beduidend lager, dan kan je een persoonlijke lening aangaan. In dat geval zijn alleen de intresten fiscaal aftrekbaar.

In bepaalde gevallen kan je rekenen op een renovatiepremie, bijvoorbeeld als het gaat om de kwaliteit van je woonst verbeteren. Denk hierbij aan de aanpassing van structurele elementen, zoals behandeling van muren tegen vocht; of aan technische installaties, zoals een nieuwe verwarmingsketel of rookmelders. Ook verbeteringen aan daken of buitenschrijnwerk kunnen in aanmerking komen. Je moet de premie wel zelf aanvragen. Maar hoe je het ook wendt of keert, een lening is zeer waarschijnlijk een nood. Het geheim is om het goedkoopste renovatie krediet te vinden; en de voordeligste lening kan je al gauw honderden euro’s besparen.

Maak eerst zelf een berekening om het maandelijkse aflosbedrag vast te stellen. Neem je maandinkomsten als basis en trek daarvan je maandelijkse lasten af. Bedenk ook dat een langere lening uiteindelijk meer kost dan één met een kortere looptijd. Wij hebben ondertussen ook niet stilgezeten en alvast de goedkoopste leningen voor jou gesorteerd. Je moet enkel op de aanbieder klikken om een gratis offerte voor jouw renovatie lening te ontvangen. Op de website staat een lening simulator waarmee je kan uitvinden hoeveel je maandelijkse afbetaling wordt. Makkelijk toch?

Alle renovatieleningen verzameld!

Maak zo veel mogelijk vergelijkingen; op deze manier krijg je een goed idee van de tarieven voordat je verder gaat praten met financiële instellingen. Lees ook goed de voorwaarden door en stel elke vraag die je hebt. Zo krijg je een helder beeld van je renovatie lening en kan je je droomkeuken bestellen. En daar is het goed koken.

Let op: geld lenen kost ook geld.