Het geheim om een goedkope renovatielening te strikken!

Het zonnetje is weer aan het schijnen, dus jij drink je koffie in de tuin onder de eikenboom. Daar heb je een goed zicht op je bloemen en planten…maar je wordt er tevens wat knorrig van. Je tuin is jarenlang gebruikt door de kinderen en verdient eigenlijk een make-over. De driewielertjes van de kids zijn ondertussen in auto’s veranderd, en staan nu voor hun eigen voordeur; de tegels van het terras zijn dringend aan vervanging toe, en je zou zo graag een Koivijver willen – met van die prachtige Japanse karpers, die veel aandacht nodig hebben. Daar heb je nu ook tijd voor. Een pergola voor je terras zou ook fijn zijn, voor als het druppelt maar niet echt koud is.

Alle renovatieleningen verzameld!

Een dergelijke tuinrenovatie gaat natuurlijk geld kosten. Tuin leeghalen, nieuw zand storten, vijver uitgraven, pergola aanleggen, nieuwe bestrating en natuurlijk beplanting aanbrengen. Je kijkt dan naar kosten die rond de 15.000 euro liggen, afhankelijk van het materiaal dat wordt gebruikt. Zolang de kosten minder zijn dan 25.000 euro is een renovatielening de beste optie. Indien je renovatiekosten hoger liggen – bijvoorbeeld omdat je ook werk aan je huis laat uitvoeren – dan kan een tweede hypotheek verstandiger zijn.

Omdat de rentevoet zo laag staat, is dit een goed moment om een krediet aan te gaan. Je wilt natuurlijk een zo goedkoop mogelijk renovatiekrediet te pakken krijgen. Dat kan, want er zijn heel veel financiële instellingen die een dergelijke lening aanbieden. Dankzij de vele kredietgevers is er grote onderlinge concurrentie, wat goed uitkomt voor jouw portefeuille. Om de goedkoopste renovatielening te vinden, dien je online wat werk te verrichten. In ons overzicht van de goedkoopste aanbieders zie je een kolom die het JKP weergeeft; dat is het jaarlijks kostenpercentage dat je bovenop het krediet betaalt – de intrest én leenkosten in één percentage verwerkt. Wel zo handig, want zo weet je precies waar je aan toe bent.

De aanbieder met het laagste JKP berekent je meestal ook de laagste kosten. Verzeker jezelf ervan dat het percentage zo blijft – dus dat het niet om een instapactie gaat. Door op de aanbieder te klikken kan je een gratis offerte aanvragen. Op de website vind je een simulator waarmee je kan zien wat je per maand afbetaalt. Het aflossingsbedrag is ook van de duurtijd afhankelijk; hoe langer je duurtijd, hoe lager je maandelijkse aflossing. Maar aan het einde van de rit heb je dan wel wat meer afbetaald dan een lening aan een kortere looptijd. Het is dus helemaal van jouw situatie afhankelijk. Belangrijk is dat je een aantal aanbieders met elkaar vergelijkt.

Alle renovatieleningen verzameld!

Eens je de goedkoopste kredietgever hebt gevonden kan je de aanvraag voor een renovatielening gelijk online afwerken. Je hoort meestal binnen 24 uur terug van de aanbieder. Je stuurt de gevraagde documenten (bv. loonfiches) online op en de lening kan afgesloten worden. Het is dus snel voor elkaar, en voordat je het weet kan jij je koffie drinken in een tuin die elk seizoen straalt.

Let op: geld lenen kost ook geld.