De beste manier om je renovatie te bekostigen met een lening!

Om je woonst te verbouwen of renoveren is nú het carpe diem-moment – ofwel pluk de dag! Dit lijkt het beste jaar tot nu toe om aan de gunstigste voorwaarden een lening voor je renovatie af te sluiten. De rente is namelijk nog verder gedaald: van 3,83% in 2016 naar 2,89 in 2017. Als je al met het idee van een nieuwe badkamer aan het spelen was, dan is dit een uitstekende tijd om die plannen waar te maken. Of het nu om je tuin, badkamer, keuken, aanbouw, ramen, dak, vloeren enz. gaat, je moet nu niet meer jarenlang sparen. Ga een renovatiekrediet aan zonder dat je er veel van voelt in je portemonnee.

Alle renovatieleningen verzameld!

De nijvere Belg is de laatste jaren goed aan het uitpakken wat betreft zijn woonst. Er zijn nog nooit zoveel leningen afgesloten, want we hebben vertrouwen in onszelf. Je woonst is de plek waar je het werk van je afgooit, tijd besteedt aan je lief, je kinderen, de hond en/of jezelf. Het is een plek waar je je kunt ontspannen om weer op te laden voor de volgende dag. Je moet je dus wel prettig voelen in je eigen leefruimte. Is je woonst aan een make-over toe, dan kan je dat heel snel voor elkaar krijgen met een renovatielening. En door de gedaalde rente is je aflossing ook lager.

Nog beter wordt het als je voor ‘groene’ renovatie gaat – herstellingen die 50% energiebesparend zijn. Dan leen je aan nog lagere tarieven of je kunt bijvoorbeeld in aanmerking komen voor de Vlaamse renovatiepremie. Onder energiebesparende renovatie vallen onder andere een nieuwe stookketel, warmtepompen, nieuwe isolatie voor ramen, vloeren of dak en ga zo maar door. Maar zelfs met deze voordelen vind je liefst een zo goedkoop mogelijke lening voor je renovatie. Gelukkig zijn er meer dan genoeg kredietverschaffers om uit te kiezen.

Dankzij het internet zijn er nu vele kredietgevers die jou een renovatiekrediet aanbieden. Het is heel eenvoudig om online vergelijkingen te trekken tussen de aanbieders en de goedkoopste lening te vinden. Maak eerst een overzicht van je inkomsten en trek je maandelijkse kosten daar vanaf. Zorg dat je een wat ruimere marge houdt voor onvoorziene uitgaven. Het bedrag dat je overhoudt zou je als leenbedrag kunnen gebruiken. Vervolgens ga je de banken en andere kredietaanbieders vergelijken. Let daarbij vooral op het JKP (jaarlijks kostenpercentage): hoe lager hoe beter.

Alle renovatieleningen verzameld!

Door een gratis offerte aan te vragen kom je op de website van de aanbieders, alwaar je een leningsimulatie kunt uitvoeren. Geef het leenbedrag en de duurtijd in, en de simulator vertelt je wat je maandelijkse aflossing is. Hoe langer je duurtijd is, hoe duurder de uiteindelijke lening voor de renovatie is. Zit je krap, dan heb je met een langere duurtijd wel meer leefruimte. Let op: ben je al een woonlening aan het aflossen, controleer dan of het goedkoper is om een herziening van je lening aan te vragen. Je ziet, mogelijkheden te over, dus waar wacht je nog op? Start je simulaties en haal de goedkoopste lening eruit.

Let op: geld lenen kost ook geld.