Een goedkope renovatielening op de kop tikken: eenvoudig, toch?

Heb jij ook een kamer in je woonst die eigenlijk nergens toe dient? Een kamer waar je spullen kwakt die je ‘nu even’ niet nodig hebt? De ervaring wijst uit dat we dergelijke spullen nooit meer gebruiken. Neem nou de zolderkamer: dat kan een vergaarbak zijn van ongewenst en ongebruikt materiaal waar je nooit meer naar kijkt. Zuchtend en steunend kruip je daar iedere 5 jaar weer door om te zien wat naar de dorpsbazaar kan. Een gebed zonder einde…maar is daar niet wat beters van te maken? Absoluut! Met een goedkope renovatielening kan je daar heel snel iets leuks mee doen.

Alle renovatieleningen verzameld!

Stel je hebt een tiener in huis die helemaal gek is van dj’en; je weet wel, verschillende draaitafels waar hij zijn eigen muziek mixt, van house tot hiphop. Deze beginnende Dimitri Vegas & Like Mike heeft dromen, dromen om door te breken in de dance scene, liefst wereldwijd. Als ouder kan je daar je bedenkingen over hebben, maar je wilt je kind steunen. En waarom ook niet? En dan kan die zolderkamer uitkomst bieden door hem prachtig te verbouwen tot een heuse werkplaats voor het creëren van muziek. Of wellicht wil je je eigen kleine studio hebben waar je yoga kan doen en kan mediteren. Een mooie houten vloer erin en een dakkapelletje voor meer licht…perfect.

Dit soort renovaties moeten niet eens veel geld te kosten. Meestal ben je voor minder dan 25.000 euro klaar. Je kan het uiteraard zelf financieren, dan heb je het voordeel dat je geen extra kosten betaalt, althans niet direct. De renteopbrengst die je verliest is minimaal, want de rentevoet stond nog nooit zo laag. Je zou kunt ook een renovatiekrediet kunnen afsluiten, want omgekeerd betaal je eveneens minimale kosten voor het afsluiten van een lening. Plus je behoudt je spaargeld voor andere financiële doeleinden. Een goedkope renovatielening is daarom een interessant alternatief. Maar hoe kan je uitvinden wie de voordeligste tarieven biedt?

Dat doe je door een aantal aanbieders te vergelijken. Bijna iedere kredietaanbieder heeft wel een simulator tool op zijn website staan waarmee je kunt uitrekenen wat je maandelijkse aflossing wordt. Door het leenbedrag en de looptijd in te geven wordt je maandaflossing berekend. Als je dit met een aantal aanbieders doet, dan kan je de verschillende aflossingen naast elkaar leggen en zien wie het beste bij jouw budget past. Indien je voor renovaties kiest die de 25.000 euro overschrijden, kan het een goed idee zijn om een eventuele hypotheek te herzien als dat goedkoper is. Ga je voor renovaties die energiezuinig zijn, dan kan je zelfs bij de overheid terecht voor een goedkope renovatielening met een lage rentevoet, subsidies of premies. Maar ook vele grootbanken hebben zeer scherpe tarieven voor dergelijke leningen.

Alle renovatieleningen verzameld!

Er is meer dan genoeg keus, dus nu is het aan jou om slim te zijn en de aanbieders te vergelijken. Lees altijd goed de voorwaarden door en controleer of de aanbieder een Belgische vergunning heeft. Een laatste tip: hoe lager het jaarlijks kostenpercentage (JKP) hoe goedkoper de lening meestal is. Succes!

Let op: geld lenen kost ook geld.