Slimme manieren om een voordelige lening voor renovatie te vinden!

Het is mode om een oud huis te kopen en renoveren. Huizen van 50 of 100 jaar hebben vaak nog geen herstellingen ondergaan. Je gaat dus een groot project aan je handen krijgen om het woonbaar te maken. Je kijkt al gauw tegen tienduizenden euro’s aan als je bijvoorbeeld de badkamer, keuken, ramen en vloeren wil vervangen. Misschien heb je wat spaargeld op je rekening staan, maar meestal moet je voor dit soort projecten een lening voor renovatie afsluiten. Op die manier kan je direct starten met de renovatie zonder dat je het direct in je portemonnee voelt.

Alle renovatieleningen verzameld!

De mens is van nature een knutselaar en steekt ook graag zelf de handen uit de mouwen. Als je handig bent, kan je dus een pak geld uitsparen door een deel van de renovatie zelf te doen. Zo zou je in de badkamer zelf alvast de oude tegels kunnen verwijderen. En misschien ben je vaardig genoeg om de nieuwe tegels te zetten; sommige mensen hebben daar echt een talent voor. Maar als je over twee linkerhanden beschikt of simpelweg geen tijd hebt, dan is het beter om dit precisiewerk over te laten aan een vakman. Je moet je gelukkig geen zorgen maken over zijn loon, want ook arbeidskosten worden door een renovatielening gedekt.

Als je toch bezig bent, denk dan ‘groen’, dat wil zeggen: ga voor aanpassingen die energie kunnen besparen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het isoleren van je muren, vensters, vloeren en dak. Dan zullen je elektriciteitsrekeningen ook gelijk een stuk lager liggen. En wist je dat je voor dit soort optimalisatie van je energieverbruik ook premies kan ontvangen van de overheid? Die wil graag zien dat je zuinig omgaat met energie en beloont je daarvoor. Dankzij een lening voor renovatie kan je dus cash verdienen, gewoon al door je huis goed te isoleren. Dat extra geld kan je daarom in je zak steken en andere leuke dingen doen.

Je hebt vast wel ontdekt hoeveel kredietaanbieders een lening voor renovatie aanbieden. Omdat de immo-markt in de lift zit, worden er momenteel veel woonsten gekocht. Voor grote renovaties gaan we meestal naar een bank, maar voor herstellingen tot 75.000 euro kan je ook heel goed een krediet afsluiten bij een ander type aanbieder. België heeft het prima geregeld en geeft vergunningen uit aan kredeitaanbieders. Zo kan jij, na dit gecontroleerd te hebben, met een gerust hart het leencontract ondertekenen. Wel zijn er soms (grote) verschillen in afbetaling tussen de kredietgevers, dus ga er even voor zitten om ze te vergelijken.

Alle renovatieleningen verzameld!

Renovatieleningen vergelijken is tegenwoordig heel gemakkelijk. Op de website van de aanbieders vind je een simulatie tool waarmee je de maandelijkse aflossingen kan berekenen. Zorg wel dat de lening in je budget past en houd een marge aan voor onvoorziene uitgaven. Wij hebben de goedkoopste renovatieleningen vast getabelleerd voor jou. Zo krijg je alvast een goed idee van het goedkoopste renovatiekrediet om je droomhuis waar te maken.

Let op: geld lenen kost ook geld.