Vraag hier een gratis simulatie van je renovatielening aan!

Is het niet fijn om toegang te hebben tot zoveel inlichtingen? Met enkel een klik van je muis gaat er een wereld aan informatie open. Dankzij internet zijn er steeds meer online kredietgevers die hun aanbiedingen op een website etaleren, en tegen de scherpste tarieven. En dat is wel zo gemakkelijk als je een beeld wil krijgen van de goedkoopste leningen. Door de felle concurrentie zijn de leenkosten steeds goedkoper geworden en ook de rente doet mee. Die staat nu historisch laag, dus dit is een heel goed moment om bijvoorbeeld een renovatielening af te sluiten.

Alle renovatieleningen verzameld!

Je hebt wellicht een appartementje gekocht, maar het is niet volledig naar je zin. Je zou zo graag een douche willen hebben zonder deur, waar je gewoon inloopt. Ook de wastafel mag wel wat strakker en moderner van jou. En er is tegenwoordig enorm veel keus in prachtige tegels om een mooie feature-muur te maken. Ben je een beetje handig, dan kan je die oude badkamer er zelf wel uitslopen. Maar het installeren van een nieuwe gaat wellicht net iets te ver. Daar is een vakman voor nodig en hij moet ook betaald worden. Alles bij elkaar kan het materiaal en arbeidersloon toch al gauw in de duizenden euro’s lopen. Je bent dus op zoek naar een lening, maar wel zo goedkoop mogelijk.

Je kan een gratis simulatie van je renovatielening aanvragen door naar de websites van de aanbieders te surfen. Bijna iedere kredietgever heeft wel een simulatie tool op de website waarmee jij kan zien wat je maandelijkse aflossing wordt. Je vult eenvoudig het leenbedrag en de looptijd in, en binnen een paar minuten weet je wat je maandelijks moet aflossen. Je kan dit bij tientallen aanbieders doen; zo krijg je een overzicht van de tarieven en kies je de aanbieder die bij jouw budget past.

Na de online simulatie van je renovatielening kan je de lening direct aanvragen. Meestal hoor je binnen 48 uur terug van de aanbieder om de lening verder te bespreken. Je zal dan wat documenten moeten versturen, maar ook dat wordt meestal gewoon online gedaan. De aanbieder moet natuurlijk wel zekerheid hebben dat je de lening kan terugbetalen, dus hij kan bijvoorbeeld om loonfiches vragen. Via deze pagina kan je vast de goedkoopste renovatieleningen bekijken. De JKP-kolom geeft duidelijk aan wie de beste deal biedt, want hoe lager het JKP hoe beter.

Alle renovatieleningen verzameld!

Je krijgt het bedrag doorgaans gewoon in één keer op je rekening gestort. Gaat het om een traditionele bank, dan ontvang je het geld meestal door facturen te overleggen. Dit is een goed moment om een simulatie van je renovatielening uit te voeren, want de rentevoet stond nog nooit zo laag. Je kan de simulaties en de aanvraag eenvoudig vanuit je huiskamer regelen; dat is wel zo gemakkelijk. Voordat je het weet, stap je jouw nieuwe badkamer binnen en kan je genieten van je splinternieuwe en ruime doucheruimte. Inloggen dus en simuleren maar. Makkelijk zat.

Let op: geld lenen kost ook geld.