Dé handleiding om de goedkoopste renovatielening te vinden!

Om je huis of appartement aan te passen aan jouw smaak ga je renoveren. Zelfs als je geen geld hebt, zijn er allerlei mogelijkheden om je project te financieren. Er zijn tegenwoordig tal van aantrekkelijke leningen te vinden. De meest interessante is het renovatiekrediet, want er zijn een aantal voordelen aan een renovatielening. Je weet van tevoren precies wat je maandelijks gaat afbetalen, aangezien de duurtijd en de rentevoet vast staan. De formaliteiten zijn eenvoudig en beperkt: met een offerte of factuur heb je het geld heel snel op je rekening staan. Je spaargeld moet je dus niet aanspreken, en je hebt dan een buffer als er onvoorziene kosten de kop opsteken. En of het nu om een huiseigenaar of verhuurder gaat, beide kunnen een renovatiekrediet afsluiten.

Alle renovatieleningen verzameld!

Om de goedkoopste renovatielening af te sluiten kan je kiezen voor energiebesparende verbeteringen. Voor dergelijke aanpassingen is niet alleen de intrest fiscaal aftrekbaar, maar je zou tevens kunnen rekenen op renovatiepremies als er 50% bespaard wordt op energie en als de woning ouder is dan 25 jaar. Daarnaast bieden vele kredietverschaffers zelfs betere tarieven als het om energiezuinige herstellingen gaat. Mocht je een woonlening hebben waarvan al een deel is afbetaald, dan is het wellicht een goed idee om een herfinanciering van je woonkrediet aan te vragen en het afbetaalde bedrag weer opnieuw op te nemen. Je spaart dan in elk geval de notariskosten en schuldsaldoverzekering uit, want die heb je immers al betaald.

De belangrijkste beslissing is je keuze van de kredietinstelling. Er zijn de afgelopen jaren talloze online kredietverschaffers bijgekomen en dit zorgt voor felle concurrentie. Dat is goed voor jouw portemonnee, want hoe meer aanbieders hoe scherper de tarieven. Daarnaast staat de rentevoet op het laagste niveau ooit. Belgische statistieken tonen dat er veel vertrouwen is in de toekomst: er wordt een ongekend hoog percentage aan leningen afgesloten. Om de goedkoopste renovatielening te vinden dien je dus wat online werk te verrichten. Je moet de aanbieders vergelijken om de voordeligste deal te vinden en dat doe je met het aanvragen van gratis offertes. Door op de naam van een aanbieder te klikken, kom je op zijn website terecht en kan je met een gratis simulatie tool je maandelijkse aflossing berekenen.

Alle renovatieleningen verzameld!

Bekijk eerst de websites van die aanbieders met het laagste JKP. Dit jaarlijkse totaalpercentage is het extra bedrag dat je per jaar nog bovenop je leenbedrag betaalt. Hoe lager het JKP hoe goedkoper je maandelijkse aflossing. Soms gaat het om een instapactie, maar dan zal er duidelijk een datum vermeld zijn. De Belgische overheid stelt verplicht dat de extra kosten duidelijk aangegeven moeten worden op de websites. Hoe korter de duurtijd van je lening hoe minder kosten je aan het einde van de rit hebt betaald. Let op: je maandelijkse aflossing zal dan wel wat hoger liggen, dus bereken goed wat je per maand kan aflossen. Je ziet, er is geen enkele reden om je beslissing uit te stellen; ga dus aan de slag met simuleren voor de goedkoopste renovatielening.

Let op: geld lenen kost ook geld.