Je renovatielening vergelijken met het marktaanbod? Dat kan!

Het woord renoveren betekent vernieuwen. Bij een renovatie denken we meestal aan oude herenhuizen uit de jaren 20 of een onbewoonbare bouwval weer bewoonbaar maken. Maar ook je huis uitbreiden, de tuin aanpakken, een gebouw volledig strippen of zelfs slopen en weer opbouwen horen daar bijvoorbeeld bij. En wat dacht je van energiebesparende aanpassingen? Je kunt voor de meest uiteenlopende renovaties een renovatielening afsluiten. Zolang je kunt aantonen dat het geleende geld voor herstelling wordt gebruikt, zijn er tientallen kredietverstrekkers op de markt die jou graag een handje toesteken.

Alle renovatieleningen verzameld!

Om de juiste aanbieder te vinden is je renovatielening vergelijken van groot belang. Door het grote marktaanbod van kredietverschaffers is er een ware concurrentiestrijd losgebarsten, en daar kan jij gebruik van maken. Daarnaast staat de rentevoet ongekend laag, dus dit is een goed moment om die vage plannen die je in het achterhoofd had, waar te maken. Zowel huiseigenaars die zelf hun woonst bewonen als verhuurders kunnen in aanmerking komen voor een renovatielening. Je moet enkel de diverse offertes naast elkaar leggen om de goedkoopste aanbieder te vinden.

Of je nu een boerderij wilt verbouwen of een zonnige serre wilt aanbouwen, renovatie kost tijd en geld. Misschien laat je je spaarcenten eerder onaangeroerd, want je weet nooit wat er plots kan gebeuren. In dat geval is een renovatiekrediet de beste optie. En omdat het leven al duur genoeg is, zoek je allicht naar het goedkoopste krediet. Want hoe meer geld je in je zak kunt houden, hoe leuker je renovatieproject voelt, toch? Je renovatielening vergelijken doe je met behulp van leningsimulaties – door een online simulator te gebruiken weet je exact wat je maandelijkse aflossing is. Iedere geldaanbieder heeft wel een dergelijke simulator op de website staan, en daar mag jij gratis mee spelen.

Je moet enkel het leenbedrag en de duurtijd invullen om te weten hoeveel je per maand gaat afbetalen. Voer 5, 10 of 20 online simulaties uit, dan heb je een goed beeld van je maandelijkse aflossing. Eens je de beste deal hebt gevonden, kan je de lening direct online aanvragen. Je moet uiteraard nog wel wat documenten versturen – zoals loonfiches of je woonst als onderpand gebruiken – want de kredietverschaffers heeft zekerheid nodig over de afbetalingen. Maar eens dit in orde is, staat er niets meer in de weg om het leencontract af te sluiten. Het geld wordt vaak binnen zeer korte tijd op je rekening gestort.

Alle renovatieleningen verzameld!

Bij een renovatielening vergelijken let je steeds op het jaarlijks kostenpercentage; dat zijn de huidige rentevoet én de leenkosten in een jaarlijks percentage gevat. Die kosten komen dus nog bovenop je leenbedrag en worden verwerkt in het maandelijkse aflosbedrag. Je ziet, het wordt je zeer makkelijk gemaakt om binnen luttele seconden een overzicht te hebben van de aanbieders op de markt. En voordat je het weet, kan je die vettige keuken slopen en een prachtige moderne versie plaatsen. Of in je zonnige serre wegdromen met een goed boek, ver weg van alle dagelijkse beslommeringen.

Let op: geld lenen kost ook geld.