Opgelet: renovatieleningen zijn online goedkoper te vinden!

De kost om je huis renoveren kan sterk uiteenlopen. Er zit nogal een verschil tussen een oud herenhuis bewoonbaar maken of je appartement opfrissen met nieuwe keukenkasten, badkamer, kranen en sfeervolle verlichting. De staat van je huis renoveren is dus wat anders dan je eigen voorkeur aanbrengen. Hoe dan ook, je sluit best een lening af om je woonst om te toveren in jouw droompaleis. Zo kan je de aanpassingen direct uitvoeren en moet je niet je spaarcenten aanspreken. Laat die maar liever staan voor onvoorziene uitgaven; dan kan je gewoon op twee oren slapen. Maar waar kan je de beste renovatielening vinden?

Alle renovatieleningen verzameld!

Het eerste wat in onze gedachten opkomt is meestal een bank. Die was vroeger onze steun en toeverlaat als het om geld ging. Je kunt nog altijd bij de bank terecht voor een lening, maar die wil vaak facturen zien voordat er uitbetaald wordt. Je bent een leenbedrag aangegaan, maar het werk schiet wellicht minder snel op dan je hoopte. Dat betekent dat de bank het restbedrag in reserve houdt, totdat je met meer facturen komt. Voor een dergelijke geldreserve kan de bank jou na zes maanden dan zomaar 0,1% aanrekenen als zogenaamde reserveringsprovisie. Onderhandel daar dus wel over. Makkelijker is trouwens om van tevoren al uit te zoeken wat jouw beste opties zijn, eenvoudigweg online.

De tijd dat we voor iedere geleende cent naar de bank trokken is (gelukkig) voorbij. Er zijn vandaag de dag talloze kredietverschaffers die via hun website renovatieleningen aanbieden. Dus geen gedoe met afspraken maken, lange gesprekken houden en gepusht worden om allerlei nevenproducten te overwegen (vaak tegen exorbitante prijzen). Door de moordende concurrentie zijn de kosten ongekend laag. En na de batibouw in Brussel in februari doen nu zelfs vele banken mee met deze trend. Omdat veel aanbieders alleen online leningen aanbieden, sparen ze veel kosten uit. Daarom kunnen ze hun kosten laag houden, en jij profiteert mee als klant. Je moet enkel maar naar de website van de aanbieders surfen om alvast een simulatie van je lening uit te voeren.

Als je op de aanbieders klikt, zie je gelijk wie de scherpste tarieven heeft; die staan in de JKP-kolom. Omdat internet toegang geeft tot tientallen aanbieders, kan jij met een avondje simuleren de goedkoopste lening eruit halen. Je moet dus niet iedere kredietinstelling aflopen, gaan onderhandelen en hele dagen verspillen met het trekken van vergelijkingen. Je kan zo maar 10 of meer aanbieders naast elkaar leggen via de lening simulatie. Door je leenbedrag en duurtijd in te geven weet je binnen een paar seconden wat je maandelijkse afbetaling wordt. De aanvraag kan direct gedaan worden en meestal moet je alleen een aantal loonfiches opsturen als bewijs van inkomsten.

Alle renovatieleningen verzameld!

Pak je laptop er dus bij en ga er eens voor zitten. Dan zal je zien hoeveel je kan besparen door te opteren voor een aanbieder met een lening op maat, speciaal voor jouw budget. Online een renovatielening aanvragen was nog nooit zo makkelijk.

Let op: geld lenen kost ook geld.