Waar kan je de goedkoopste renovatielening van Vlaams-Brabant vinden?

Is het niet heerlijk vertoeven het Vlaamse Brabant? Hier voel je je thuis, want je woont er al heel wat jaren. Het is dan ook tijd om je woonst in een nieuw jasje steken. Je gehele spaarboekje plunderen doe je liever niet, want een back-up is altijd handig voor onvoorziene kosten. Opteer daarom best voor een renovatielening in Vlaams-Brabant; die kan je vandaag de dag heel eenvoudig afsluiten bij banken en andere kredietaanbieders. Vooral als je voor ‘groene’ verbeteringen gaat, is het goed lenen: als je aanpassingen minimaal 50% op je energieverbruik besparen kan je cashgeld ontvangen.

Alle renovatieleningen verzameld!

Wist je dat je een renovatielening in Vlaams-Brabant premies en andere voordelen kan opleveren? Elke Belg die in deze provincie woont of verhuurt, kan bij energiebesparende maatregelen of het herstel van een erfgoed in aanmerking komen voor subsidies en premies. Denk daarbij vooral aan superisolerende beglazing, vloeren en daken. Hen je een sociale woning of lager belastbaar inkomen dan kan wellicht een bijkomend renovatiekrediet afsluiten voor saneringswerken, vergrotingswerken verbeteringswerken en energiebesparende werken. En dat tegen een zeer voordelige rentevoet (van 0% tot 2%). Om te zien of je aan de voorwaarden van een bijkomend renovatiekrediet voldoet, dien je contact op te nemen met de Dienst Huisvesting in Leuven.

Omdat er talloze kredietverschaffers zijn, is het zaak een avond achter je laptop door te brengen en het goedkoopste leenkrediet te vinden. Met een rentevoet die nog nooit zo laag was en grote concurrentie tussen de aanbieders, kan jij profijt trekken. Om de beste deal te vinden bekijk je eerst het jaarlijks kostenpercentage dat je moet betalen voor de lening. Zelfs kleine verschillen in het JKP kunnen je aan het einde van de rit een leuk pak geld besparen, en wie wil dat nou niet? Door op de aanbieder te klikken kom je op zijn website, en met de simulator tool kan je berekenen wat je maandelijkse aflossing gaat worden.

Na diverse simulaties ga je zien wie jou het goedkoopste tarief biedt. Meestal is dat de aanbieder met het laagste JKP, maar controleer dat het niet slechts om een instapactie gaat. Je moet sowieso altijd goed de voorwaarden lezen en niet meer lenen dan je daadwerkelijk maandelijks kan terugbetalen. Omdat de aflossing over een aantal jaren wordt gespreid, merk je het ook nauwelijks in je portefeuille. Aan jou om de duurtijd te bepalen. Zit je goed in de slappe was, dan kan je de lening aan een kortere duurtijd afsluiten. Heb je wat meer ruimte nodig, ga dan voor een langere duurtijd. Je kost is aan het einde van de rit wel wat hoger, maar je hoeft je pintje in elk geval niet te laten staan.

Alle renovatieleningen verzameld!

Je zult inmiddels trappelen van ongeduld om je woonst te verfraaien. Maar om zoveel mogelijk geld in je zak te houden is het de moeite waard om wat tijd te steken in het uitvoeren van simulaties. Zo vind je de goedkoopste renovatielening van Vlaams-Brabant om je stekje voordelig om te toveren.

Let op: geld lenen kost ook geld.