Direct een lening aanvragen voor de renovatie van je woning: dat kan!

Het internet heeft ons leven in vele opzichten veranderd. Zo kopen we tegenwoordig heel makkelijk producten aan via het web. Het leven is druk en we hebben vaak geen tijd om winkels af te lopen op zoek naar de beste én de scherpst geprijsde waren. Niets is eenvoudiger om even naar verschillende websites te surfen en vervolgens online een bestelling te doen. De onstuitbare opmars van het internet heeft ervoor gezorgd dat ook kredietaanbieders zich digitaal moeten profileren. En omdat een website minder kost dan een fysiek kantoor (zoals een traditionele bank), hebben kredietaanbieders en masse het internet betreden.

Alle renovatieleningen verzameld!

Ook voor een lening voor de renovatie van een woning kan je gewoon op het internet terecht. Misschien wil je je huis uitbreiden, je tuin vernieuwen of is het tijd voor nieuwe vloeren, verwarming, beglazing, dak en ga zo maar door. Omdat de rentevoet ongekend laag staat, is dit wellicht een goed moment om die plannen waar te maken. En dat kan direct met een renovatielening. Je moet dus niet meer bij iemand langsgaan, want je kunt alles online regelen. Hoewel het fijn is om zo eenvoudig een lening aan te vragen moet je niet te lui zijn om een betrouwbare aanbieder vinden.

Het is gelukkig heel eenvoudig om uit te vinden of een kredietaanbieder betrouwbaar is. Iedere erkende kredietaanbieder heeft van de Belgische overheid namelijk een licentie gekregen om kredieten af te geven. Controleer dus of een aanbieder in het bezit is van deze vergunning. Je kunt die informatie vinden op de website van de Belgische FSMA (Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten). Eens je je huiswerk hebt gedaan, kan je gaan nadenken over het leenbedrag. Je dient dus van tevoren al een goed idee te hebben over de mogelijke kosten die bij de renovatie komen kijken.

Bij een lening voor renovatie van een woning speelt ook de duurtijd een rol. Hoe korter je duurtijd is, hoe minder de lening je zal kosten. Spreid je het bedrag over een langere duurtijd, dan ligt je uiteindelijke aflossingsbedrag wat hoger. Het voordeel van een langere duurtijd is dat je maandelijkse afbetaling lager is. Je leenbedrag is afhankelijk van wat je maandelijkse inkomsten en je uitgaven zijn. Wat je per maand overhoudt, zou je dus als maandelijkse aflossing kunnen gebruiken. Zorg wel dat je wat marge houdt voor extraatjes.

Alle renovatieleningen verzameld!

Daarna ga je de diverse aanbieders vergelijken. Let daarbij vooral op het JKP (jaarlijks kostenpercentage), de extra kosten die nog bovenop je leenbedrag betaalt. Hoe lager het JKP hoe goedkoper een lening voor renovatie van je woning zal uitvallen. Met een gratis leningsimulator – te vinden op de website van de aanbieders – kan je vliegensvlug zien wat je maandelijks gaat afbetalen. Als je ook nog de voorwaarden hebt doorgelezen staat jou niets meer in de weg om een lening voor renovatie van je woning aan te vragen. Gewoon vanuit het comfort van je eigen woonst, zonder de deur uit te moeten. Hiep hiep hoera voor het gemak van het internet!

Let op: geld lenen kost ook geld.