4 redenen om eerst een simulatie van je renovatielening uit te voeren!

Het kan je zomaar gebeuren dat je je tijdens het tanden poetsen ineens bedenkt dat je toe bent aan een nieuwe badkamer. Zo één met een groot venster waar je zicht hebt op buiten, terwijl je ligt te genieten in je retro-bad op koperen pootjes. Glaasje wijn erbij, kaarsje aan, boek in je hand…zie je het voor je? Mocht je denken dat dit niet is weggelegd voor jou, dan kan je die gedachte laten varen: het is nu heel eenvoudig om een renovatiekrediet aan te vragen voor jouw wensen. En zonder dat je op een dieet van water en brood moet.

Alle renovatieleningen verzameld!

Voordat je een dergelijke lening afsluit, voer dan eerst een simulatie van je renovatielening uit. Hier zijn 4 redenen waarom een simulatie belangrijk is. Ten eerste is het handig om van tevoren al te weten wat de maandelijkse aflossing gaat worden. Je moet elke maand wel genoeg overhouden om deze afbetaling te doen. Maak dus eerst een lijstje van je vaste kosten, inclusief andere kredieten, verzekeringen, huur, energie, sportclub, uitjes enz. Het totaalbedrag trek je af van je netto maandsalaris. Heb je wat over, dan kan je dit gebruiken om je maandaflossing te financieren.

Een tweede punt is dat geld lenen geld kost. Maar we hebben goed nieuws: de rentevoet staat ongekend laag dus dit is een uitstekend moment om een lening te overwegen aan een vaste rentevoet – zo blijf je profiteren van een lage intrest, ook al zou deze weer gaan stijgen. Omdat er zoveel kredietgevers op de markt zijn, is de concurrentie groot. Dat is weer goed voor je portemonnee, want hoe meer competitie hoe lager de leenkosten. De interst én de leenkosten staan samengevoegd in het JKP (jaarlijks kostenpercentage). En die wordt automatisch meegenomen in de leningsimulatie.

Een derde reden is dat een simulatie van je renovatielening gratis is. Het is dus om het even welke waarden je ingeeft om te zien wat je maandelijks afbetaalt. Je kan dus spelen met diverse duurtijden en leenbedragen voor je lening. De simulator laat je binnen 2 minuten weten waar je staat, dus zo krijg je een helder en duidelijk overzicht van je mogelijkheden. Hoe langer de duurtijd, hoe lager je maandelijkse aflossing. Je gaat dan wel wat meer betalen op het eind dan voor een lening met een kortere duurtijd. Groot zijn die verschillen waarschijnlijk niet, en de simulator tool laat je dat duidelijk zien.

Alle renovatieleningen verzameld!

Reden nummer 4 is het gemak van aanbieders vergelijken. Iedere aanbieder wil natuurlijk met jou in zee en de meesten hebben een simulator tool op hun website staan. Je kan dus bij elk een simulatie van je renovatielening uitvoeren en de diverse aanbieders naast elkaar leggen om te zien wie de voordeligste tarieven biedt. Het spreekt vanzelf dat je de voorwaarden goed dient door te lezen. Controleer ook of de aanbieder een Belgische vergunning heeft gekregen. Eens je je favoriete aanbieder hebt gevonden, kan je de lening online aanvragen. Voordat je het weet kan jij van die nieuwe badkamer gaan genieten.
757 Keywords: renovatielening kbc

Let op: geld lenen kost ook geld.