Een renovatielening aanvragen bij KBC? Geen probleem!

Om je huis of appartement te renoveren of verbouwen heb je een pak geld nodig. De kosten kunnen behoorlijk oplopen, maar je bent niet bereid je noodrantsoen op je spaarrekening te gebruiken en je wilt het project liefst zo snel mogelijk starten. Voor dit soort projecten ga je daarom best een lening aan. Nu kost lenen ook geld, maar met een rentevoet die nog nooit zo laag was, is dit een goed moment om de knoop door te hakken. Bijvoorbeeld door een renovatielening aan te vragen bij KBC.

Alle renovatieleningen verzameld!

Er zijn vele kredietverstrekkers waar je je lening kan aanvragen. Zij verdienen hun brood via de intrest en leenkosten die ze jou aanrekenen. Die staan samengevoegd in het JKP, het jaarlijks kostenpercentage dat nog bovenop je leenbedrag komt. De grote concurrentie onder de aanbieders zorgt ervoor dat een ieder een zo laag mogelijk JKP aanrekent om leningen aan te bieden. Dat is een groot voordeel voor de geldnemers (jij dus). Hoe lager het JKP, hoe goedkoper de lening.

Omdat een kredietaanbieder verplicht is zijn JKP helder en duidelijk op zijn website te zetten, zie je in een oogopslag in onze tabel wie de voordeligste tarieven heeft. Zelfs traditionele banken doen mee aan deze race. KBC heeft werkelijk alles uit de kast getrokken en is weer back in the game. Het JKP was al laag, maar is nu nog meer gedaald. Je kan online alle gegevens vinden die je nodig hebt om een geïnformeerde beslissing te nemen bij deze bank. En het aanvraagproces is zeer eenvoudig.

Anders dan bij een hypotheek moet je voor een renovatielening bij KBC geen dossier- of registratiekosten betalen. En dat scheelt gelijk een hoop geld. Het enige wat je nodig hebt, is een geldig bewijs van investering, zoals een factuur of een offerte van de aannemer of de verkoper van het materiaal voor je renovatie. Eens je de lening hebt ondertekend en het investeringsbewijs hebt overlegd wordt het geld op een rekening van jou keuze (en (mede) op jouw naam) gezet. Je gaat pas de maand nadat het geld beschikbaar is afbetalen, steeds op dezelfde datum.
KBC heeft zelfs een app waarmee je je lening online kan opvolgen. Alle informatie over je krediet staat duidelijk vermeld, dus je kan een goede controle houden over hoeveel al is afbetaald, wat nog afbetaald moet worden en hoe lang je nog moet afbetalen. We hebben nog een tip: als je renovatielening bij KBC minimaal 50% energiebesparend/milieuvriendelijk is, dan ligt de rentevoet nog lager. Het gaat hierbij om bijvoorbeeld nieuwe isolatie, zonnepanelen, nieuwe stookketel hoogrendementsbeglazing en ga zo maar door.

Alle renovatieleningen verzameld!

Om vast uit te vinden wat je maandelijkse aflossing wordt, ga je naar de simulatiepagina van KBC. Je moet enkel het leenbedrag en de duurtijd invullen, en binnen een paar minuten (soms seconden) weet je precies wat je iedere maand gaat aflossen. Je mag zo vaak als je wil gratis simuleren, totdat je het bedrag en de duurtijd vindt die het beste bij jouw budget past. Wie had 10 jaar geleden gedacht dat je aan zo weinig extra zoveel kan lenen? Wij niet!

Let op: geld lenen kost ook geld.