Ontdek hier een goedkope renovatielening op jouw formaat!

Als we je vragen je droomhuis te beschrijven, dan doe je dat waarschijnlijk zonder te aarzelen. Over de jaren heb je een beeld gekregen van wat jij graag wil. Omdat je veel tijd in je woonst doorbrengt, is het logisch dat je woning goed moet voelen. Wellicht heb je ondertussen een leuk pandje gevonden, maar kon je dat indertijd niet inrichten naar jouw smaak. Zo kan bijvoorbeeld de badkamer wel een maatje groter of nieuwer, of droom je al jaren van een nieuwe keuken met een prachtig kookeiland.

Alle renovatieleningen verzameld!

Nu je een regelmatig inkomen hebt, ligt de situatie anders: je zou een renovatiekrediet kunnen afsluiten. Uiteraard wordt gekeken naar je financiële situatie. Als je huisbezitter bent, dan heb je waarschijnlijk al een hypotheek afgesloten. Daardoor is er minder financiële ruimte voor aanpassingen. In dat geval zou een goedkope renovatielening je uit de brand kunnen helpen. Door het grote aantal kredietverschaffers heb je meer dan genoeg keuze om de voordeligste lening te vinden, geheel op maat gemaakt voor jouw situatie.

Het is mogelijk dat je budget iets aan de krappe kant is; in dat geval zou je een deel van je spaarcenten kunnen aanspreken en een kleiner leenbedrag aanvragen. De rentevoet is in ieder geval laag, dus je zou een deel in je renovatie kunnen investeren Omgekeerd: juist door die lage rentevoet is het nu een perfect moment om te lenen. Hoewel je weinig intrest ontvangt op je spaarcenten, moet je ook weinig intrest betalen op je lening. Om te zien of een lening haalbaar is, moet je de aanbieders vergelijken. En dat doe je met leningsimulaties.

We hebben een aantal (goedkope) kredietverstrekkers op een rij gezet. Door op een aanbieder te klikken word je naar de website gestuurd en kan je een leningsimulatie maken. Je voert het leenbedrag en de looptijd in, en binnen een paar seconden komt daar de maandelijkse aflossing uitrollen. Je zult zien dat de aanbieder met het laagste jaarlijks kostenpercentage (JKP) meestal de voordeligste lening aanbiedt. Controleer wel of de aanbieder in het bezit is van de Belgische vergunning en lees altijd de voorwaarden door. Ook moet je een beslissing maken over de duurtijd van de lening; die kan namelijk verschillen.

Leningen worden over verschillende looptijden afgesloten, vaak afhankelijk van het bedrag. Meestal loopt de afbetaling over 5, 10 of 20 jaar. Hoe langer je looptijd voor een bepaald leenbedrag, hoe lager je maandelijkse leenlasten. Het wordt immers gespreid over een langere periode. Wel heb je aan het einde van de rit meer intrest betaald, maar je loopt minder risico als je een wat moeilijkere financiële periode door moet komen. De afbetaling van een krediet is dus volledig afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Alle renovatieleningen verzameld!

Toe aan verbouwen? Hier vind je goedkope renovatielening op maat gemaakt!
Je kan vast een idee van je maandelijkse afbetaling krijgen als je doorklikt naar de diverse aanbieders en met de simulator aan het werk gaat. Zo kan je heel snel een goed beeld vormen van wie jou de goedkoopste renovatielening weet aan te bieden. Het kost wat tijd, maar dat is het zeker waard.

Let op: geld lenen kost ook geld.