Renovatieleningen vergelijken van alle banken in 1-2-3!

Een jacuzzi in je badkamer (of je tuin, wie weet), je huis uitbreiden, een nieuwe keuken plaatsen of gewoon wat kleinere klussen laten uitvoeren, een lening is op dit moment wel heel goedkoop. De economie draait als een tierelier en de Belg is ten volle bereid daarvan te profiteren. Heb je een vast inkomen en spaar je iedere maand wat geld, dan is het wellicht een goed idee om dit te investeren in een renovatielening. Je slaat immers niet twee maar zelfs drie vliegen in ene klap: je kan direct genieten van je prachtige aanpassing, je pand wordt meer waard indien je wil verkopen en – last but not least – je profiteert van een historisch lage rentevoet.

Alle renovatieleningen verzameld!

Wellicht vraag je je af wat die lage rentevoet van doen heeft. Een lage rentevoet geldt niet alleen voor schulden die je maakt (je lening), maar ook voor geld dat je wegzet op de bank. Met andere woorden: je trekt niet veel rendement van je moeite om te sparen. Omgekeerd, als je je geld in een lening investeert, dan betaal je daar slechts heel weinig kosten op. Dit is dus de juiste tijd om een lening aan te gaan voor je verbouwingsplannen. Maar wees slim: je renovatielening vergelijken onder de geldaanbieders is een vereiste als je geld wil besparen. Er zijn tientallen aanbieders die jou geld willen lenen. Aan jou om het tarief te vinden dat het beste bij je budget pas, dus ga er even voor zitten.
Het is heel eenvoudig om aanbieders te vergelijken. Allereerst kijk je wie het laagste JKP (de intrest en de leenkosten samengevoegd als jaarlijks kostenpercentage op je leenbedrag) heeft. Zo kom je niet voor plots onaangename verrassingen te staan. Je kan dan gratis een offerte aanvragen door op de naam van een aanbieder te klikken. Je wordt doorgestuurd naar zijn website, waar je in de meeste gevallen gratis gebruik kan maken van een leningsimulator. Die laat jou zien wat je maandelijkse afbetaling wordt. Je geeft het leenbedrag en de looptijd in, en je weet heel snel waar je staat. Je kan dit zo vaak doen als wilt, met diverse aanbieders. Daarna is het een kwestie van vergelijken om te zien bij wie je het minst betaalt. Zeg nou zelf, je houdt toch liever zoveel mogelijk geld in eigen zak?

Alle renovatieleningen verzameld!

Eens je de voordeligste kredietverschaffer hebt gevonden kan je de lening direct online aanvragen. De kredietverschaffer contacteert jou en zal vragen naar documenten om zeker te zijn dat je de maandelijkse aflossingen kan opbrengen. Doorgaans gaat het om een aantal loonfiches of eventueel een onderpand. Ook dit kan dikwijls online verstuurd worden. Eens de gevraagde documentatie in orde is, is de rest kinderspel. Het geld wordt vaak binnen twee weken (of sneller) op je rekening gestort, en jij kan beginnen aan de verfraaiing van je pand. In drie simpele stappen –offerte aanvragen, simulatie uitvoeren en lening aanvragen – kan jouw droom op korte termijn werkelijkheid worden. Renovatieleningen vergelijken is de sleutel naar een zo goedkoop mogelijk krediet.

Let op: geld lenen kost ook geld.