Op zoek naar renovatieleningen? Hier ben je aan het juiste adres!

Er zijn van die momenten in het leven waar je het roer volledig moet omgooien. En dat geldt net zo goed voor je woonst. Smaken veranderen over de jaren, en er komen steeds nieuwe trends op de markt gebracht. Neem nou je keuken: de frigo is van het type ‘middeleeuwen’ en veel te klein voor je veranderde gezinssituatie. Hij koelt niet meer zoals het zou moeten, en ook de oven laat te wensen over. En je zou graag een nieuwe frigo willen, en koken op een inductiefornuis met gelijkaardige oven – één met druktoetsen. En een kookeiland in het midden zou het keukenleven helemaal compleet maken.

Alle renovatieleningen verzameld!

Of het nu gaat over een nieuwe keuken, badkamer, vloerverwarming of dakisolatie, het zal in elk geval behoorlijk kosten. Het best ga je een lening aan voor dit soort aanpassingen, want de rentevoet is helemaal in jouw voordeel en stond nog nooit zo laag. Je krijgt weliswaar niet veel intrest op je spaarcenten, maar je betaalt omgekeerd ook weinig voor het aangaan van een lening. Wij zijn blij je te laten weten dat je op de juiste pagina beland bent: we hebben de goedkoopste renovatieleningen al getabelleerd voor jou. Doe zeker ook je eigen onderzoek, maar je kan nu vast uitvinden wat je maandelijkse aflossing gaat worden.

De afbetaling van een renovatiekrediet hangt van drie factoren af: het leenbedrag, de duurtijd en het JKP. Een kredietgever zal je kosten (intrest en leenkosten) aanrekenen. Die staan als een totaalkost aangegeven als het jaarlijks kostenpercentage (of JKP). Dit percentage komt dus per jaar nog bovenop het leenbedrag dat je moet afbetalen. Ook de periode waarover de lening loopt, is van belang. Hoe korter de looptijd, hoe goedkoper de lening aan het einde van de rit. Heb je wat meer financiële ruimte nodig, dan kan je je maandelijkse aflossingen verlagen door de looptijd te verlengen.

Dit soort leningen wordt altijd aan een vaste rentevoet gesloten. Dat is bijzonder gunstig voor jou, omdat die juist zo laag staat. Een ander voordeel is dat je maandelijkse aflossingen altijd gelijk zijn. Er zijn vaak verschillen te zien in het JKP van de diverse aanbieders. Ze zijn soms minimaal, maar kunnen je over de jaren toch honderden euro’s schelen. Door de aanbieders te vergelijken en leningsimulaties uit te voeren, zie je heel snel wie de voordeligste renovatieleningen aanbiedt. Iedere aanbieder heeft wel een soort rekenmachine op zijn website staan: de simulator. Door het bedrag en de looptijd in te geven, weet je heel snel wat je maandelijks gaat aflossen.

Alle renovatieleningen verzameld!

Je mag zoveel simulaties uitvoeren als je wil. Speel dus met de bedragen en/of de looptijden om jouw perfecte maandelijkse aflosbedrag te vinden. De aanbieder met het laagste JKP is vaak ook de goedkoopste aanbieder. Lees uiteraard de voorwaarden door en controleer of de aanbieder een Belgische vergunning heeft ontvangen van de overheid. Bevalt de maandelijkse aflossing, dan kan direct een aanvraag doen. Klik dus snel door naar de goedkoopste renovatieleningen en start je gratis simulaties, geheel vrijblijvend, vandaag nog. Veel succes!

Let op: geld lenen kost ook geld.