Het geheim om minder te betalen voor je renovatielening bij KBC!

Als je je huiswerk goed gedaan hebt, heb je ondertussen ontdekt dat een renovatiekrediet bij KBC een van de laagste tarieven op de markt hanteert. De bank heeft zich goed aangepast aan de alsmaar dalende leenkosten die men moet betalen bij het afsluiten van een lening. Onder de vele kredietaanbieders op de markt is de concurrentie groot, en dat is goed voor jouw portemonnee. Voor financiële instellingen die nog altijd ruim boven het lage kostenpercentage zitten, wordt het nu toch wel een zaak van ‘meezwemmen of verzupen’. BKC heeft dat ingezien en haar tarieven aangepast om in de race te blijven. Maar wist je dat je je renovatielening bij KBC nóg goedkoper kan afsluiten als je kiest voor een ‘Groene Energielening’?

Alle renovatieleningen verzameld!

Ecologisch verbouwen, groene renovatie, energiezuinige aanpassingen…het komt allemaal neer op hetzelfde: het besparen van energie. Deze renovatielening heeft drie voordelen: een lagere rentevoet op de lening, energie- en waterfacturen die wellicht een stuk lager liggen en een pand dat op de verkoop- en verhuurmarkt in waarde stijgt. De verbouwing moet voor minstens 50% energiebesparend zijn. Denk hierbij aan het aanbrengen van een nieuw verwarmingssysteem (stookketel, zonneboiler), hoogrendementsbeglazing, zonnepanelen, nieuwe isolatie voor dak, muren, vloeren enz., thermostatische kranen en geothermische energiesystemen (zoals een warmtepomp).

Dit type verbouwingen gebeurt als je een ouder pand hebt dat opgeknapt moet worden, of dat na lang woongebruik toe is aan vernieuwing. Dit kan een oud dak en/of zolder zijn, maar ook een afgeleefde badkamer, schamele keuken of vergroting. Zolang je verbouwing 50% energie bespaart, valt het in de categorie ‘groen’. Duurzame materialen die gebruikt kunnen worden zijn bijvoorbeeld hout, leem (wat een vochtregulerende werking heeft en mooi is voor de afwerking), LED, energiezuinige apparaten, waterterugwinningssytemen (om tijdens het douchen de warmte van het water wederom te benutten), en houtvezels, cellulose en vlaswol voor isolatie. Wellicht maak je je bij houtgebruik zorgen over de kap in de regenwouden, maar tegenwoordig gebruikt men vooral snelgroeiend zacht naaldhout dat technologisch geschikt gemaakt wordt voor verbouwingen.

Om je renovatielening bij KBC te ontvangen, dien je een investeringsbewijs te overleggen. Dit kan een begroting van de architect zijn, maar ook facturen die de kosten aantonen. Na ondertekening van de papieren wordt het bedrag direct op een rekening van jouw keuze gestort. De minimale terugbetalingstermijn is 6 maanden en de maximale termijn bedraagt 120 maanden (5 jaar). Om te zien hoeveel je kan lenen en wat de maandelijkse afbetalingen zijn, moet je enkel doorklikken naar de pagina waar je de groene lening kan berekenen. Met een gratis simulator tool kan je een leenbedrag en de looptijd ingeven. Binnen een paar minuten weet jij dan wat je maandelijkse aflossing wordt.

Alle renovatieleningen verzameld!

Omdat de rentevoet ongekend laag staat, is dit het moment om je project te starten. Aangezien de rentevoet vaststaat, is je aflossing iedere maand hetzelfde. De leenkosten zijn al verwerkt in de berekening, dus je komt niet voor onaangename verrassingen te staan. Feitelijk is er geen enkele reden om alvast een aantal simulaties uit te voeren om te zien wat een renovatielening bij KBC gaat kosten. Gauw proberen, en wie weet ga jij voor groen.

Let op: geld lenen kost ook geld.