Slimme manieren om de goedkoopste renovatielening te vinden!

Door je huis te renoveren verfraai je je woonst niet alleen, maar boost je ook de waarde van je pand op. Lenen om te renoveren was nog nooit zo goedkoop. Je kan dit direct zien als je op het internet gaat surfen. Omdat er een enorme concurrentie tussen de kredietaanbieders bestaat, zakken de leenkosten steeds lager. De gemiddelde rentevoet ligt nu onder de 3% per jaar, dus dit is een goed moment om je dromen te verwezenlijken. De goedkoopste renovatielening aanvragen doe je hier, maar kijk allicht verder om zeker te zijn van je zaak.

Alle renovatieleningen verzameld!

Stel dat je jaren geleden een ouder pand hebt gekocht met een prachtig uitzicht op je tuin of het groen erachter. Vanaf je slaapkamer kan je daar wellicht niet ten volle van genieten. In de tijd dat er geen airco of centrale verwarming was, werden huizen immers met relatief kleine bovenvensters gebouwd. Dat was om te zorgen dat zo min mogelijk warmte ontsnapte in de winter. Omgekeerd werden de huizen minder warm in de zomer. Tegenwoordig kunnen we de temperatuur in onze woonst aanpassen aan het weer. En dat geeft een hoop mogelijkheden.

Het kost uiteraard flink wat geld om de ramen van je bovenverdieping te vergroten. Er moet worden uitgebroken, nieuwe kozijnen en ramen installeren en muren weer netjes stuken en verven. Dat kost een hoop mankracht. Om alles veilig te laten verlopen zal je waarschijnlijk ook een architect in de arm nemen. Al met al kunnen de kosten behoorlijk oplopen, maar een dergelijke investering betaalt zichzelf terug in de loop van de tijd. Je pand verfraaien is niet alleen prettig jezelf, maar doet ook de waarde van het pand stijgen.

Indien je al een hypotheek hebt afgesloten, kan het verstandig zijn een heropneming aan te vragen van het afbetaalde kapitaal. Je kan ook een krediet aangaan voor een dergelijke verbouwing. Om de goedkoopste renovatielening te vinden dien je wat tijd steken in de diverse geldaanbieders. Vergelijk ze door naar het JKP te kijken – het jaarlijks kostenpercentage dat je betaalt op je leenbedrag. Hoe lager hoe beter uiteraard. Controleer ook of de aanbieder in het bezit is van een Belgische vergunning. Is dat niet geval, dan zou je wel veel duurder kunnen betalen. Lees de voorwaarden en kijk ook of je de lening eventueel vervroegd mag afbetalen zonder boete.

Alle renovatieleningen verzameld!

Om de goedkoopste renovatielening vast te stellen doe je een gratis leningsimulatie. Bijna iedere aanbieder heeft een simulator op de website staan. Door je leenbedrag en duurtijd in te geven, weet je binnen een paar seconden wat je maandelijkse afbetaling wordt. Doe dat met zoveel mogelijk aanbieders, waardoor je een goed beeld krijgt van wie de beste tarieven heeft. Je zal zien dat dit vaak gelinkt is aan het JKP. Eens je het goedkoopste krediet hebt gevonden, is het een fluitje van een cent om de lening aan te vragen. De aanbieder zal vervolgens contact met je opnemen, en voor je weet sta jij tot aan je knieën in de verbouwing. En dat wordt genieten van een prachtig uitzicht.

Let op: geld lenen kost ook geld.