Een renovatie gepland, maar krediet nodig? Vraag hier een lening aan!

Om je woonst om te toveren in het huis van je dromen zijn vaak aanpassingen nodig. De keuken kan schoon zijn, maar als de kleur je niet aanstaat ben je het gauw zat. Hetzelfde kan gelden voor je badkamer, zolder, kelder, tuin en ga zo maar door. Voor verbouwingen en aanpassingen aan je woning kan je uiteraard een deel van je spaarboekje gebruiken, maar zorg zeker dat je een valnet hebt voor onvoorziene gebeurtenissen. Het afsluiten van een renovatie lening is wellicht een goed idee, want dergelijke verbouwingskosten kunnen behoorlijk oplopen.

Alle renovatieleningen verzameld!

In vroegere tijden leerden we dat het onverstandig was om geld te lenen. Eerst moest je jarenlang sparen, pas daarna kopen. Die tijd is nu voorbij. Vandaag de dag is het zelfs slim om te lenen, want de rentevoet staat op een historisch dieptepunt. Dat betekent dat de leenkosten nog nooit zo laag waren in vergelijking met bijvoorbeeld 10 jaar geleden. En je kan ook nog eens direct genieten van de verbeteringen die je hebt aangebracht. Ook de waarde van je pand zal stijgen, en dat is fijn met het oog op eventuele verkoop. De vraag is nu bij wie je het krediet gaat aanvragen.

Banken en allerlei andere financiële instellingen bieden tegenwoordig leningen aan. Je kan een renovatie lening geheel op maat laten maken, aan gepast aan jouw budget. Het geheim om de goedkoopste lening te vinden zit hem in een paar uurtjes achter je laptop doorbrengen. Je moet niet eens je woning verlaten om in één avond uit te vinden wie de voordeligste tarieven hanteert. Om de kosten van je lening te weten, bekijk je eenvoudig het JKP van de aanbieders. Dit is het jaarlijks kostenpercentage dat bovenop lening komt.

Om het de klant gemakkelijker te maken heeft de overheid verplicht gesteld alle kosten (intrest + leenkosten) in één percentage te vatten en duidelijk op de website te vermelden. Op die manier kom je geen onverwachte, weggemoffelde kosten tegen en weet je precies waar je staat. Omdat dit soort leningen meestal aan een vaste rentevoet worden afgesloten, is je maandelijkse aflossing iedere maand hetzelfde. We hebben de goedkoopste aanbieders al gevonden en voor jou getabelleerd. Je kan zelf zien wie de voordeligste lening biedt door een lening simulatie uit te voeren.

Alle renovatieleningen verzameld!

Iedere erkende aanbieder (zij die een vergunning hebben ontvangen van de Belgische overheid) heeft wel een simulator op de website staan. Door het leenbedrag en de duurtijd in te geven komt binnen een paar minuten de maandelijkse aflossing eruit gerold. Hoe langer je duurtijd, hoe lager je maandelijkse aflossing. Je betaalt natuurlijk wel wat meer af aan het einde van de rit dan een krediet met een kortere duurtijd. Het is dus aan jou om te beslissen hoeveel je elke maand kan afbetalen. Controleer de vergunning van de aanbieder en lees de voorwaarden door. Eens je dit gedaan hebt, staat je niets meer in de weg om online een renovatie lening aan te vragen.

Let op: geld lenen kost ook geld.