Een renovatielening: voor wie écht dat huis van zijn dromen wil!

In het alledaagse leven zijn dromen belangrijk. We dromen over exotische bestemmingen waar we graag een paar weken zouden willen doorbrengen. We dromen over een nieuwe auto, een boot of een huis. Hoewel je de cash wellicht niet zomaar op je nachtkastje hebt liggen, kunnen dit soort dromen zeker verwezenlijkt worden. Vooral een woning is een goede investering; je brengt immers veel tijd door in je woonst, dus maak er een plek van waar je je thuis voelt. Om van je stekje het huis van je dromen te maken moet je niet eens je spaarpotje aanspreken. Je kan gewoon een renovatielening afsluiten.

Alle renovatieleningen verzameld!

Of je nu huiseigenaar of huurder bent, je kan een renovatiekrediet afsluiten om je woning aan jouw smaak aan te passen. Meestal gaan deze projecten over nieuwe vloeren, beglazing, keuken, badkamer, muren en ga zo maar door. Een herstel van je woonst is meestal niet goedkoop. Je zal materiaal moeten uitzoeken, werkers moeten vinden om het werk uit te voeren en wellicht een architect om het werk te overzien en te zorgen voor een veilig herstel. De bedragen kunnen in de tienduizenden euro’s lopen, maar door slim te zijn kan jij de goedkoopste lening vinden. Je doet dit door kredietaanbieder te vergelijken.

Door het grote aantal aanbieders op de markt wordt er flink geconcurreerd op het JKP – het jaarlijks kostenpercentage dat betaald moet worden op het leenbedrag. Je renovatielening komt op het perfecte moment want de rentevoet staat ongekend laag. Dat betekent dat de kosten die jou aangerekend worden, ook zeer laag zijn. Nu is dus een prima tijd om je plannen om te zetten in daden en je woning geheel naar jouw smaak op te frissen. Door naar de website van de diverse kredietverschaffers te surfen kan je in korte tijd vaststellen wat je maandelijkse aflossing wordt. Je doet dat door het leenbedrag en de looptijd in te geven in een simulator tool; die berekent wat jij per maand moet afbetalen, inclusief de rente en leenkosten.

Omdat dit type leningen meestal aan een vaste rentevoet worden afgesloten is je aflossing elke maand gelijk. Uiteraard dien je een job te hebben en elke maand wat over te houden om een renovatiekrediet te kunnen afsluiten. De kredietverlener wil dan ook wat loonfiches zien of eventueel een bezit dat je in onderpand kan geven. Om je leenbedrag te bepalen dien je je uitgaven van je inkomsten af te trekken. Zorg dat je een wat ruimere marge neemt om eventuele plotselinge uitgaven te kunnen financieren. Eens je het overgebleven bedrag weet, zou dat als leenbedrag kunnen dienen.

Alle renovatieleningen verzameld!

Leen nooit teveel, want lenen kost ook geld. Maar met wat gezonde planning zal je verbaasd zijn hoe eenvoudig het is een renovatielening af te sluiten. En zonder dat je het daadwerkelijk in je portemonnee voelt. Voordat je het weet wordt er vrolijk gebroken, getimmerd, gestuukt en geverfd om jouw droompaleis waar te maken. Niet wachten, maar gelijk beginnen met simuleren om de goedkoopste aanbieder te vinden. Simpelweg online, zonder veel gedoe.

Let op: geld lenen kost ook geld.