Een lening aanvragen voor je renovatie – snel, gratis en online!

Tijd voor een opfrisbeurt van je woonst en/of tuin? Tja, dat kan een pak geld kosten. Eerst moet er gebroken worden, daarna wordt het nieuwe materiaal geplaatst en als laatste moet alles weer netjes op orde gemaakt worden. Alleen al de mankracht die daar voor nodig is kan behoorlijk wat centen bedragen. En dan hebben we het nog niet eens over de kosten van het materiaal zelf. Maar niet getreurd: het is nu makkelijker dan ooit om een lening voor je renovatie aan te vragen. Gewoon online, zonder gedoe.

Alle renovatieleningen verzameld!

Met al die kredietaanbieders op de markt zie je soms door de bomen het bos niet meer. Maar laat je niet gek maken en pluis ze één voor één uit om te zien wie de goedkoopste leningen aanbiedt. Het geheim zit hem in het uitvoeren van simulaties, veel simulaties. Een simulator tool is een soort rekenmachine die jou binnen een paar minuten laat weten wat je maandelijkse afbetaling zou zijn. Je kan dergelijke simulaties zeer eenvoudig online uitvoeren, zo vaak als wil, helemaal gratis. Door bij een aantal aanbieders een simulatie uit te voeren krijg je een goed beeld van wat de markt te bieden heeft.

Dankzij de sterke concurrentie probeert iedere kredietverschaffer net wat goedkoper te zijn dan de volgende. En dat is goed voor je portemonnee. De competitie focust vooral op het jaarlijks kostenpercentage. Dat zijn de intrest én de leenkosten samengevat als jaarlijks kostenpercentage (JKP) dat je voor je lening gaat betalen. Wij hebben niet stilgezeten en al wat onderzoek gedaan voor jou. Je kan in onze tabel heel snel zien wie het laagste JKP heeft. Hoe lager het JKP, hoe goedkoper je maandelijkse afbetalingen meestal zijn.

Op de websites van de geldaanbieders moet het JKP duidelijk aangegeven zijn. Dit heeft de Belgische overheid verplicht gesteld om jou te beschermen tegen verstopte kosten die je dan pas achteraf te weten komt. Een legitieme geldaanbieder zal ook in het bezit zijn van een vergunning. Controleer dus of dit inderdaad het geval is. Lees uiteraard ook de voorwaarden door en verzeker je ervan dat het bij een lage JKP niet slechts om een instapactie gaat; als je rentevoet na drie maanden zou stijgen, is een dergelijke lening voor je renovatie wellicht niet meer de goedkoopste.

Door op de naam van de aanbieder in onze tabel te klikken, kom je op zijn website terecht. Daar staat doorgaans een simulator tool waarmee jij gratis mag spelen. Je leenbedrag heb je ondertussen vastgesteld, maar je kan variëren met de looptijd. Houd je een flink bedrag per maand over, dan zou je hogere maandelijkse aflossing aankunnen door een kortere looptijd kiezen. Wil je liever meer ruimte, dan kies je voor een wat langere looptijd (je hebt dan wel wat meer betaald aan het einde van de rit). Kies daarom wat jou het best past.

Alle renovatieleningen verzameld!

Je ziet, makkelijker kan het niet. Dit is hét moment om je dromen waar te maken, want de rentevoet staat op zijn laagste niveau. Dat is in jouw voordeel, dus profiteer en vraag een lening voor je renovatie aan.

Let op: geld lenen kost ook geld.