De truuk om nu een lening voor je renovatie te vinden: niet verklappen!

Al jaren woon je met je veel plezier in je leuke oude stekje. Je hebt de woning indertijd voor een prikje op de kop getikt. Hoewel er nogal wat moest gebeuren, waren het dingen die wel konden wachten. Omdat de keuken niet direct de modernste is, betekent dit immers niet dat je daar geen prima etentjes in elkaar kan zetten. Ook zijn de ramen niet bepaald geluidsdicht en laten de kieren veel tocht door. Maar ja, als je net begint, kan je daar wel mee leven. Bovendien wilde je toen veel op vakantie, dus werd je geld anders besteed. Maar met de tijd veranderen je prioriteiten, en nu is het tijd om je woonst die opfrisbeurt te geven. Om dit te financieren ga je daarvoor het best een lening aan, want dergelijke kosten kunnen behoorlijk oplopen.

Alle renovatieleningen verzameld!

Wist je dat er veel verschillen kunnen zijn tussen al die renovatiekredieten? Veel mensen zijn zich daar niet van bewust en stappen hun vertrouwde bank binnen om een lenig af te sluiten. Zonder zelfs maar enige andere optie te onderzoeken. En daar rekenen kredietverschaffers van leningen met een hoge afbetaling juist op. Na het werk heb je wellicht weinig zin om voor detective te spelen, maar doe het toch. Het kan je namelijk een pak geld besparen, geld dat je beter aan andere pleziertjes uitgeeft. Hier is onze tip voor jou: om de goedkoopste lening voor je renovatie te vinden zal je de aanbieders moeten vergelijken. Het kost je wellicht een paar uur werk, maar kom op….jezelf honderden euro’s besparen aan het einde van de rit is dit toch wel waard? En het is nu eenvoudiger dan ooit om heel snel de voordeligste tarieven te vinden. Hier is wat je moet doen:

Maak een berekening van de kosten van je aanpassingen. Dat is dus het bedrag van de lening voor je renovatie. Wil je wat geld van je spaarboekje gebruiken, dan trek je dit af van het renovatiebedrag. Maak vervolgens een overzicht van je maandelijkse lasten – alles wat je iedere maand moet betalen, inclusief wat je niet wil missen. Het bedrag trek je af van je maandelijks inkomen, en voilà: dit zou je leenbedrag kunnen zijn. Als je op de pagina van de goedkoopste aanbieders gaat kijken, moet je enkel op de naam klikken om een gratis offerte te ontvangen. Je komt op de website van de aanbieder en daar voer je gratis een leningsimulatie uit door het leenbedrag en de looptijd in te geven. Je weet dan binnen een paar minuten wat je maandelijkse aflossing zal zijn.

Alle renovatieleningen verzameld!

Ook het JKP (jaarlijks kostenpercentage) is hierbij inbegrepen, dus je komt niet voor onverwachte verrassingen te staan. Door de diverse aanbieders te vergelijken krijg je een goed beeld van wie de beste tarieven heeft. Meestal is dit de aanbieder met het laagste JKP. Ga dus direct naar de websites van de aanbieders om de voordeligste lening voor je renovatie te vinden. Je ziet, met een beetje werk en gezond verstand laat jij je niet in de luren leggen. Slim gespeeld.

Let op: geld lenen kost ook geld.