Bij welke kredietaanbieder kan je het best geld lenen voor een renovatie?

Word je soms ook zo moe van beslissingen nemen? Het leven en werk bestaan uit constant wikken en wegen. Om goede beslissingen te nemen, moet je vaak heel veel tijd besteden aan het uitzoeken van de achtergronden. Anders kan je immers niet goed beoordelen of je beslissing (hopelijk) de juiste is. Gelukkig is dat niet het geval bij geld lenen voor een renovatie. Wij hebben namelijk de goedkoopste leningen al getabelleerd voor jou. Een kwestie van even doorklikken naar de juiste pagina en de banken en andere kredietaanbieders bekijken. Simpel toch?

Alle renovatieleningen verzameld!

Je hebt grootse plannen om je woning aan te passen. Vooralsnog wil je een nieuwe keuken en badkamer, maar je bent ook aan het spelen met het idee van lagere energiefacturen. Wellicht heb je in de wandelgangen wel gehoord over premies van de overheid en leningen aan een hyperlage rentevoet als je energiezuinige (minimum 50%) aanpassingen aanbrengt in je woning. Als toch aan het breken bent, waarom niet gelijk dubbele beglazing en vloerverwarming aanbrengen? Je moet dan wel meer lenen, maar je facturen zullen dalen en je woonst wordt meer waard op de immi markt. Houd wel een marge in de berekening van je leenbedrag, in geval van plotselinge kosten.

We kunnen je snel uitleggen hoe je de goedkoopste renovatielening op de kop kan tikken. En dat is heel simpel. Het voordeligste krediet is meestal de aanbieder met het laagste jaarlijks kostenpercentage (JKP); dat zijn de rentevoet én de leenkosten in één percentage die je jaarlijks bovenop je leenbedrag betaalt. Het geheim is om de aanbieders te vergelijken. Door op de naam van de aanbieder te klikken, vraag je gratis een offerte aan. Je wordt naar zijn website gestuurd, alwaar je een leningsimulatie kan uitvoeren. Je moet meestal enkel het leenbedrag en de duurtijd invullen, en binnen een paar minuten (of seconden) weet jij je maandelijkse afbetaling.

Door dit een aantal keren met verschillende aanbieders te doen kan je ze naast elkaar leggen en zien wie de goedkoopste lening aanbiedt. Omdat de rentevoet lager staat dan ooit, is het slim om voor een vaste rentevoet te kiezen. Zo blijft het aflosbedrag eender, en voel je binnen korte tijd niet eens meer in je portemonnee dat er maandelijks een bedrag wordt afgeschreven. Ga je voor een ‘groene’ lening, dan krijg je meestal nog eens een extra korting van banken en andere financiële instellingen. In de tabel kan je in één oogopslag zien wie het laagste JKP heeft. Voer voor de zekerheid een aantal simulaties uit, en klaar is Kees. Eenvoudiger kunnen we het niet maken.

Alle renovatieleningen verzameld!

Zonder veel gedoe of tijd kan jij in 3 eenvoudige stappen dus geld lenen voor je renovatie: offerte aanvragen, leningsimulatie uitvoeren en lening aanvragen – gewoon online. Een renovatiekrediet is feitelijk een investering in jezelf: je woongenot wordt groter, je energiefacturen kunnen dalen en je woning is meer waard geworden. Je slaat dus niet twee maar drie vliegen in ene klap. En let maar eens op: jouw woning gaat de schoonst in de straat worden.

Let op: geld lenen kost ook geld.