Download hier onmiddellijk een simulatie van je renovatielening!

Waarom renoveert de Belg zijn woning? Uit enquêtes is gebleken dat het wooncomfort voorop staat. Dat is ook logisch. We brengen toch al snel 50% van onze tijd door in de woonst; daar moet je je goed voelen en voldoende comfort hebben. Daarnaast wordt de waarde van je woonst verhoogd. Maar verbouwen voor energiebesparing is ook in opmars, en dat is heel positief. Het is goed voor je portemonnee én voor het milieu. De Vlaamse overheid heeft zelfs een nieuw werkwoord geïntroduceerd: benoveren (beter renoveren). Door de vele kredietaanbieders op de markt, profiteer jij van de voordeligste tarieven om een lening af te sluiten en je stek weer pico bello in orde te maken.

Alle renovatieleningen verzameld!

Wist je dat meer dan 60% van de woningen in België nog van vóór de jaren 70 dateert? Daar moet op een goed moment wel wat aan opgelapt worden. Of het nu om vervanging of modernisering gaat, die kosten kunnen flink oplopen. Bijna de helft van de Belgen geeft meer dan 50.000 euro uit aan renovaties. Dit wordt gedeeltelijk door eigen middelen gefinancierd, maar ook via premies, subsidies en leningen. 48% van het herstel wordt met een renovatielening bekostigd. Om de goedkoopste kredietverschaffer te vinden doe je een simulatie van je renovatielening. Dit is een simpele manier om heel snel te zien wat je maandelijkse aflossing zal zijn bij een bepaald leenbedrag.

Door het grote aantal banken en andere kredietverschaffers op de markt is de concurrentie sterk toegenomen. Dit betekent dat ieder van hen zo scherp mogelijke tarieven probeert te handhaven om mensen aan te trekken die een renovatielening willen afsluiten. Jij kan daar vol gebruik van maken door de aanbieders te vergelijken en de voordeligste renovatielening te vinden. Als je doorklikt naar de pagina met de goedkoopste renovatieleningen zie je een aantal aanbieders op rij. Je kan direct zien wie het laagste JKP (jaarlijks kostenpercentage) heeft. Het JKP dien je immers jaarlijks bovenop het leenbedrag te betalen. Hoe lager hoe beter, en hoe sneller je afbetaalt hoe minder de lening je zal kosten.

Door een gratis offerte aan te vragen (of simpelweg op de naam van de aanbieder te klikken) kom je op de website en kan je gratis gebruik maken van een simulator. Je doet een simulatie van je renovatielening door het leenbedrag en de duurtijd in te geven. Binnen een paar minuten weet je dan wat je maandelijkse afbetaling gaat worden, inclusief de rente en de leenkosten. Door dit met verschillende aanbieders te doen krijg je een goed beeld van de verschillende aflossingen. Bekijk zeker de beschikbare overheidsleningen, -premies en -subsidies, maar ook andere aanbieders doen mee met de ‘vergroening’ van renovatiekredieten: je wordt daarvoor beloond met een nog lager JKP.

Alle renovatieleningen verzameld!

Iedereen kan tegenwoordig wel een renovatielening aanvragen. Of je nu veel of weinig verdient, België wil jou stimuleren om een zo gepast mogelijk herstel uit te voeren. Door een simulatie van je renovatielening uit te voeren kom je te weten wie de goedkoopste leningen aanbiedt, helemaal aan jouw budget aangepast. Wacht niet langer, maar ga aan de slag. Leuk om te doen en nog slim ook.

Let op: geld lenen kost ook geld.